Απεταξάμην την κληρονομιά…

Απεταξάμην την κληρονομιά…

-Έχουμε και εδώ την πρωτιά… -Θηλιά κατάντησε το ακίνητο, λόγω φόρων 

Τι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων για να πιστέψει και ο πιο άπιστος… Θωμάς της κυβέρνησης την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικογένεια, όταν έχουμε μπροστά μας τα χαρτιά για 135.000 κληρονόμους ακινήτων που είπαν… «Απεταξάμην τον Σατανά»;

Πρωτοσέλιδο ήταν την εβδομάδα που πέρασε το μαντάτο. Ενώ πριν από τη λαίλαπα της κρίσης και τα δεσμά των Μνημονίων, δύσκολα θα έβρισκες άνθρωπο που να έχει αποποιηθεί το σπίτι, το οικόπεδο, το χωράφι που του άφησε κληρονομιά ο πατέρας, ο αδελφός ή κάποιος συγγενής.

Δυστυχώς, και σε αυτό τον τομέα έχουμε την αποκλειστικότητα. Δύσκολα θα βρεις να συμβαίνει σε άλλη χώρα κάτι ανάλογο. Μόνο το 2017, οι αποποιήσεις κληρονομιάς ήταν πάνω από 135.000. Και έχουν τον λόγο τους οι κληρονόμοι. Το ακίνητο έχει καταντήσει όχι απλώς βαρίδι αλλά θηλιά να πνίξει τον κληρονόμο και τον κάθε ιδιοκτήτη. Αποτελεί άγος. Αυτά τα μαύρα χρόνια, οι κατοικίες αφενός έχασαν το 45% της αξίας τους, αφετέρου φορτώθηκαν με… ασήκωτους φόρους. Η υπερφορολόγηση των ακινήτων έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Και αυτός είναι ο λόγος που πέρυσι 135.000 κληρονόμοι δώρισαν το ακίνητο που τους άφησε κάποιος συγγενής τους στο κράτος!

Το οποίο τελικά θα γίνει ο μεγαλύτερος κληρονόμος στον πλανήτη. Κι άντε μετά, κύριε Τσακαλώτο (και ό­ποιος κάτσει στη συνέχεια στην καρέκλα του υπουργού Οικονομικών), να τρέχεις να πληρώσεις τα… μαλλιοκέφαλά σου, κι αν δεν έχεις, να αρχίσουν οι κατασχέσεις και οι δεσμεύσεις λογαριασμών από τον Έφορο…

Τόσο καλά τα κατάφεραν οι… άρχοντές μας, οι σημερινοί αλλά και οι χθεσινοί κλειδοκράτορες, που οι Έλληνες αποποιούνται την κληρονομιά τους, την οποία άλλοτε περίμεναν πώς και πώς.


Σχολιάστε εδώ