Στοπ στους καταπατητές από το Κτηματολόγιο

Στοπ στους καταπατητές από το Κτηματολόγιο

Επί δεκαετίες, το κράτος αδρανεί απέναντι στους καταπατητές, ενώ πολλές φορές τους επιβραβεύει, αδικώντας και τιμωρώντας τους νομοταγείς πολίτες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οκτώ στα δέκα δημόσια ακίνητα στην Αττική είναι καταπατημένα, επτά στα δέκα στη Θεσσαλία και πέντε στα δέκα στο Αίγιο.

Σε αριθμούς, στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία κατέχονται αυθαίρετα σχεδόν 500 δημόσια κτήματα, ενώ στη Θράκη πάνω από 1.200, στη δε Αχαΐα τα καταπατημένα δημόσια ακίνητα ξεπερνούν τα 1.000.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έστειλε την περασμένη Τετάρτη αυστηρή οδηγία, με την οποία τονίζει την υποχρέωση του Δημοσίου να δηλώσει και να προστατεύσει την περιουσία του. Αναφέρει ότι «υποχρεούται να υποβάλει δήλωση Κτηματολογίου, για τους λόγους της διασφάλισης και προστασίας των δικαιωμάτων του, στο πλαίσιο των κτηματογραφήσεων. Οι Διευθύνσεις Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ως αρμόδιες, θα συνεχίσουν να υποβάλλουν δηλώσεις και συμπληρωματικά στοιχεία αυτών στις περιοχές των μερικώς ή ολικώς κυρωμένων δασικών χαρτών με τα στοιχεία που προκύπτουν από αυτούς, σε συνδυασμό με τις κατευθυντήριες οδηγίες που κατά καιρούς έχουν δοθεί».

Επίσης, το υπουργείο Περιβάλλοντος καλεί τις δασικές αρχές να παρακολουθήσουν τις αναρτήσεις των δασικών χαρτών σε όλη τη χώρα και να καταθέτουν τροποποιητικές δηλώσεις όπου χρειαστεί.

Ας ελπίσουμε ότι ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.


Σχολιάστε εδώ