Πυρόπληκτοι προς Π. Καμμένο: «Μας αφήσατε στο έλεος»

Πυρόπληκτοι προς Π. Καμμένο: «Μας αφήσατε στο έλεος»

Αποδέκτης των παραπόνων και της αγανάκτησης κατοίκων έγινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου πραγματοποιεί περιοδεία από κοινού με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνούς και του αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

«Οι κατασκηνώσεις εκκενώθηκαν. Γιατί δεν έφευγε ο κόσμος; Δεν ειδοποίησε κανείς,. Δεν ήρθε πυροσβεστικό. Μας αφήσατε στο έλεος. Κάντε κάτι έχει καεί κόσμος» είπε μία κάτοικος απευθυνόμενη στον υπουργό, για να προσθέσει: «Κάηκε ο κόσμος τζάμπα».

«Τα ελικόπτερα super puma πού ήταν; Πνιγήκαν άνθρωποι» διαμαρτυρήθηκε άλλος κάτοικος, ενώ μια νεαρή κοπέλα είπε: «Δεν μας έμεινε τίποτα, καήκαμε…. Μας είπαν “βουτήξτε να σωθείτε”. Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι;».

Σε σύσκεψη που έγινε νωρίτερα, στο δημαρχείο της Ραφήνας, ο κ. Μπουρνούς ενημέρωσε ότι το 25% των σπιτιών, περίπου 1.500, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς -ανάμεσα σε αυτά και το δικό του- 50% είναι μερικώς κατεστραμμένα και 25% ανέπαφα.

Ο δήμαρχος Ραφήνας ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγό να διαθέσουν βρεφονηπιοκόμους, ώστε να στελεχωθούν οι παιδικοί σταθμοί της περιοχής, για να απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά με σκοπό να ξεφύγουν από την άσχημη κατάσταση που επικρατεί. Επίσης, ζήτησε τη βοήθεια του στρατού για την ανοικοδόμηση του κλειστού γυμναστηρίου στον Νέο Βουτζά.

Επανέλαβε ακόμη πως αν δεν ήταν ο στρατός να σταματήσει τη φωτιά στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, η φωτιά θα είχε κατακάψει όλη την περιοχή και η καταστροφή θα ήταν ολοκληρωτική.

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι πρόθεση του υπουργείου Άμυνας είναι να συμβάλει στην πλήρη ανοικοδόμηση της περιοχής. Όπως είπε, η αντιπλημμυρική θωράκιση είναι πολύ σημαντική και ο στρατός με τα μηχανήματα θα συμβάλει σε αυτό άμεσα. Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να αλλάξει η ρυμοτομία στην περιοχή και να ανοίξουν δρόμοι προς τη θάλασσα για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Πηγή+Φωτο: naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ