Από το Καστελλόριζο το διάγγελμα της απελευθέρωσης!

Από το Καστελλόριζο το διάγγελμα της απελευθέρωσης!

Η κυβέρνηση ετοιμάζει φιέ­στες για την έξοδο από τα Μνημόνια, η τυπική ισχύς των οποίων λήγει στις 20 Αυγούστου. Μάλιστα, ο πρω­θυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματίσει να πάει στις 21 Αυγούστου στο Καστελλόριζο για να βγάλει α­πό εκεί το διάγγελμα της… απελευθέρωσης από τους «θεσμούς», ξεκαρφώνοντας τη σημαία της υποταγής που είχε βάλει ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξαγγέλλοντας την ιταμή συμφωνία παράδοσης της χώρας στους νταβατζήδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι οποίοι φροντίζουν να προσγειώσουν την κυβέρ­νηση και τον πρωθυπουργό στα… γραπτά που έχουμε υπογράψει, σύμφωνα με τα οποία τα δεσμά παραμένουν. Και οι κινήσεις ελευθερίας που θα μπορούμε να κάνουμε θα είναι ελάχιστες, για εκείνους δε που γνωρίζουν τα κείμενα ανύπαρ­κτες.

Αυτό βγήκε να θυμίσει στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο. Ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν και μετά τη λήξη του προγράμματος. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η επιτυχία της εξόδου θα εξαρτηθεί από την περίοδο μετά το πρόγραμμα, καθώς «η Ελλάδα διαθέτει πλέον τα εργαλεία και έχει ε­φαρμόσει μεταρρυθμίσεις που επιτρέπουν στην οικονομία της να μεγεθυνθεί με βιώσιμο
τρόπο».


Σχολιάστε εδώ