Ενεργά τα μέτωπα της φωτιάς σε Αγ. Θεοδώρους-Αλεποχώρι

Ενεργά τα μέτωπα της φωτιάς σε Αγ. Θεοδώρους-Αλεποχώρι

Γ. Γκιώνης: Εξαπλώνεται, να υπάρξει άμεσα περαιτέρω βοήθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις

Oι πυρκαγιές στον ορεινό όγκο στην Κινέτα παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη για τρίτη ημέρα. Στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, η φωτιά έχει πλέον δύο μέτωπα, το ένα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το άλλο προς Αλεποχώρι.

Ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης ανέφερε ότι εξαπλώνεται και ζήτησε να υπάρξει άμεσα περαιτέρω βοήθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Σημειώνεται, ότι χθες Τρίτη εκκενώθηκαν με προτροπή των τοπικών Αρχών, τρεις οικισμοί στο Λουτράκι (Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι), καθώς και κατασκήνωση στο Αλεποχώρι.

Στην περιοχή Αέρας στα Γεράνια Όρη επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες, 5 μηχανήματα του Στρατού, επιχειρούν στο σημείο ενώ από  το πρώτο φως της ημέρας υπάρχει και η αρωγή των εναέριων μέσων, 6 ελικοπτέρων και 4 αεροσκαφών.

Πηγη:ert.gr


Για τρίτη συνεχόμενη μέρα παραμένει παραδομένη στις φλόγες στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από αέρος 5 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα της πυροσβεστικής και 1 ελικόπτερο Chinook.

Πηγή: korinthostv.gr


Σχολιάστε εδώ