Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη

Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου.

Η φωτιά καίει πευκόφυτη χαράδρα, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το σημείο, λόγω της έλλειψης δασικών δρόμων.

Μέχρι τη δύση του ηλίου, τα εναέρια μέσα πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού. Πλέον, όμως, η δράση των επτά ελικοπτέρων και του ενός αεροσκάφος έχει σταματήσει.

Εξαιτίας των ανέμων, το μέτωπο κινείται προς τον βορρά, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Λουτρακίου να έχει προχωρήσει στην προληπτική εκκένωση τριών οικισμών:

  • Λιοντάρι
  • Κατσιβίρι
  • Νέα Πολιτεία

Παράλληλα, έχει διαταχθεί η ομαδική αποχώρηση από τις παιδικές κατασκηνώσεις του Αλεποχωρίου, αλλά και η εκκένωση τριών μοναστηριών.

Πάντως, από την πυροσβεστική διευκρινίζεται ότι το μέτωπο είναι αρκετά μακριά από τις προαναφερθείσες θέσεις και ότι οι εκκενώσεις έχουν καθαρά προληπτικό χαρακτήρα.

Συνολικά, στο μέτωπο των Γεράνειων Ορών, το οποίο μαίνεται από το μεσημέρι της Δευτέρας, επιχειρούν 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες, τέσσερα εθελοντικά οχήματα, έξι μηχανήματα της περιφέρειας και τρία μηχανήματα των ενόπλων δυνάμεων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στο μέτωπο της Καλλιτεχνούπολης, όπου δίνεται μάχη με τις εναπομείνασες εστίες. Στην περιοχή επιχειρούν 190 πυροσβέστες, 96 οχήματα, 12 εθελοντικά οχήματα, 25 εθελοντές και 46 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Μαίνονται τα μέτωπα σε Χανιά, Κόρινθο και Φθιώτιδα

Την ίδια ώρα, οι πυρκαγιές στις θέσεις Μετόχι και Κακόπετρα, στα Χανιά Κρήτης, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στα δύο μέτωπα συνολικά επιχειρούν 110 πυροσβέστες με 42 οχήματα.

Εκτός ελέγχου βρίσκεται και η φωτιά στο Ζεμενό Κιάτου, στην Κορινθία. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 100 πυροσβέστες, 45 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στο μέτωπο της Λάρυμνας Φθιώτιδας, τέλος, επιχειρούν 20 πυροσβέστες, 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά στη Λευκίμμη του δήμου Σουφλίου έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

ΠΗΓΗ: kontramews.gr


Σχολιάστε εδώ