Ο ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ – Το μνημείο και το έργο αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου

Ο ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ – Το μνημείο και το έργο αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου

24 Ιουλ – 30 Σεπ
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Η ψηφιακή έκθεση προηγμένης τεχνολογίας «Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο και το έργο» που φιλοξενείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο είναι μια πρωτοποριακή έκθεση την οποία έχει επιμεληθεί το National Geographic σε συνεργασία με την Διεπιστημονική Ομάδα του ΕΜΠ αποτελείται από δυο μέρη.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η ομόλογη έκθεση του National Geographic Society (NG), όπως έχει διατεθεί από τον επιμελητή της Έκθεσης και Αρχαιολόγο του National Geographic Society κο Fredrik Hiebert και την κα Kathryn Keane, διευθύντρια του μουσείου του National Geographic.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται το υλικό του ΕΜΠ από το έργο και από τα συγκλονιστικά ευρήματα στη διάρκεια του έργου και το άνοιγμα του Παναγίου Τάφου. Η έκθεση κάνει χρήση νέων τεχνολογιών και τρισδιάστατων μοντέλων, ώστε να μεταφέρει νοητά το κοινό στα Ιεροσόλυμα, στο Ναό της Αναστάσεως και να «δει από κοντά» το μνημείο και τις εργασίες αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου.

Πραγματοποιείται με βάση το επιστημονικό ψηφιακό υλικό του έργου που διαθέτει και επεξεργάζεται η Διεπιστημονική Ομάδα ΕΜΠ απαρτιζόμενη από τους Ομ. Καθ. Εμμ. Κορρέ, Καθ. Α. Γεωργόπουλο, Καθ. K. Σπυράκο και Επικ. Καθ. Χ. Μουζάκη, με επικεφαλή την καθ. Α. Μοροπούλου.

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση καθημερινά από τις 8.00 μέχρι τις 8.00 το βράδυ και τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στο viva.gr

Η έκθεση η οποία διοργανώνεται με την υποστήριξη και τον συντονισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) βρίσκεται υπό από την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Διοργανώνεται επίσης με την αρωγή της Βουλής των Ελλήνων και με τις ευλογίες του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου Β.

Για τα εκπτωτικά εισιτήρια ο πελάτης υποχρεούται να φέρει μαζί του τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα επιδεικνύει στον έλεγχο που θα πραγματοποιείται στο χώρο ώστε να του επιτραπεί η είσοδος.

Kατηγορίες που δικαιούνται Δωρεάν Είσοδο:

♦ Κατόχους Κάρτας Αλληλεγγύης

♦ Κατόχους Κάρτας ανεργίας

♦ Κάτοχοι Κάρτας αλληλεγγύης.

♦ Νέους έως 18 ετών (με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου τους για την επιβεβαίωση της ηλικίας)

♦ Κάτοχοι Δελτίου ελευθέρας εισόδου.

♦ Τα άτομα με αναπηρία (67% και άνω) και ένας συνοδός αυτών, με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας του Υπουργείου Υγείας ή ιατρικής γνωμάτευσης δημόσιου φορέα όπου θα αναγράφεται με σαφήνεια η αναπηρία και το ποσοστό αυτής.

♦ Γονείς πολύτεκνων οικογενειών και τα παιδιά τους έως 23 ετών ή 25 ετών εάν σπουδάζουν ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και ανεξαρτήτως ηλικίας εάν έχουν αναπηρία, με την επίδειξη θεωρημένου πάσου πολυτέκνων της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ).

♦ Οι μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα τέκνα, με την επίδειξη πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο. Στην περίπτωση των διαζευγμένων, μόνον ο γονέας που έχει την επιμέλεια των τέκνων.

♦ Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί στις εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και ιδρυμάτων της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των Στρατιωτικών Σχολών.

♦ Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή ισότιμων Σχολών των κρατών-μελών της Ευρωπαικής Ένωσης, με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας.

♦ Κάτοχοι ειδικής κάρτας μέλους του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) ή του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) με την επίδειξη αυτής.

♦ Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας.

♦ Οι δημοσιογράφοι με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας.

♦ Οι επίσημοι φιλοξενούμενοι του Ελληνικού Δημοσίου, μετά από έγκριση του Γενικού Διευθυντή Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

♦ Οι ξεναγοί με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας.

♦ Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με την επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας.

♦ Τα μέλη Εταιρειών και Συλλόγων Φίλων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, με την επίδειξη της θεωρημένης κάρτας μέλους.

♦ Τα μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και αντίστοιχων Επιμελητηρίων κρατών μελών της Ε.Ε, με την επίδειξη της κάρτας μέλους.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  

viva.gr

 


Σχολιάστε εδώ