Ειρωνεία! Στον Κοτζιά λέει πως λυπάται, και την ίδια στιγμή απειλεί ο Τσαβούσογλου

Ειρωνεία! Στον Κοτζιά λέει πως λυπάται, και την ίδια στιγμή απειλεί ο Τσαβούσογλου

“Αν η ελληνοκυπριακή πλευρά ξεκινήσει γεώτρηση το Φθινόπωρο θα ξεκινήσουμε κι εμείς”, δήλωσε στην εφημερίδα Ακσάμ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σημειώνουμε ότι σήμερα ο Τούρκος υπουργός τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά για να τον συλλυπηθεί για την εθνική τραγωδία, ως αποτέλεσμα της οποίας έχασαν τις ζωές τους δεκάδες πολίτες. Για το Κυπριακό είπε ότι δεν μπορεί να αντέξει μια άλλη αποτυχία και πως αυτό το θέμα θα είναι μια από τις προτεραιότητές τους.

“Έχουμε κι εμείς πλατφόρμα και θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις. Εάν τον Φθινόπωρο ξεκινήσουν εκείνοι θα ξεκινήσουμε κι εμείς. Εμποδίσαμε την ΕΝΙ. Τα τελευταία τρία χρόνια λέγαμε στους Ιταλούς και την ΕΝΙ ‘μην μπείτε εδώ, δεν θα το επιτρέψουμε εάν δεν τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματα της τουρκικής πλευράς’. Ασφαλώς δεν είναι σωστό να το εμποδίζεις συνεχώς. Εάν η ε/κ πλευρά κάνει μονομερή βήματα κι εμείς αυτή τη φορά θα ξεκινήσουμε γεώτρηση εκεί”, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ στη συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα. Για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι πραγματοποιήθηκαν πολύ εντατικές διαπραγματεύσεις για το ομοσπονδιακό σύστημα.
”Συμφωνήσαμε με την Ελλάδα και τη Βρετανία ως τρεις εγγυήτριες δυνάμεις. Είπαμε ‘πρώτα να ορίσουμε τί θα συζητήσουμε και το πλαίσιο’. Εάν βιαστούμε να καθίσουμε σε διαπραγματεύσεις και να αποτύχουμε πάλι μπορεί να μην γίνουν διαπραγματεύσεις ξανά. Πλέον δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλη αποτυχία. Τώρα μια από τις προτεραιότητές μας θα είναι και αυτό το θέμα”.Πηγή+Φωτο: hellasjournal.com


Σχολιάστε εδώ