ΔΑΚΡΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΔΑΚΡΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Συγγραφέας:
Ασπασία Βλάχου


Την ημέρα που ξεκίνησαν όλα, η Άλκηστη είχε ραντεβού με την οδοντίατρό της. Όμως, αντί γι’ αυτήν, βρίσκει ένα ματωμένο σημάδι στον τοίχο κι έναν άγνωστο που την εμποδίζει να φύγει. Λίγο καιρό μετά την εξαφάνιση της γιατρού, ένας θάνατος συγκλονίζει την Άλκηστη. Η σκιά του βαραίνει πάνω της κι έτσι αποφασίζει να υπερβεί τους δισταγμούς της και να περάσει για πρώτη φορά το καλοκαίρι στο αιγαιοπελαγίτικο νησί της καταγωγής της. Ωστόσο, τα πρόσωπα και τα γεγονότα που σχετίζονται με την εξαφάνιση της γιατρού, την περιμένουν εκεί, για να την εμπλέξουν σε έναν χορό αποκαλύψεων. Την ημέρα που ξεκίνησαν όλα, ο Ντέιβιντ, στρατιωτικός εισαγγελέας στη Νέα Υόρκη, επιστρέφει στην Ελλάδα για να προστατεύσει τη θεία του από μια αδιευκρίνιστη απειλή. Αντί γι’ αυτήν, όμως, βρίσκει ένα άδειο σπίτι με ένα ματωμένο σημάδι στον τοίχο και μια νεαρή γυναίκα, στην οποία δεν επιτρέπει να φύγει προτού μάθει όσο περισσότερα μπορεί για τις συνθήκες εξαφάνισης της θείας του. Έμπειρος στην αντιμετώπιση τέτοιων υποθέσεων, ο Ντέιβιντ εργάζεται μεθοδικά για να ανακαλύψει τι έχει συμβεί. Τα στοιχεία τον οδηγούν στο αιγαιοπελαγίτικο νησί της καταγωγής του και στα ίχνη της Άλκηστης. Ένα καθρεφτάκι που στην πίσω πλευρά του έχει σχεδιασμένο ένα λευκό μπουμπούκι, συνδέει την εξαφάνιση της γιατρού με ένα σπίτι στο νησί και μια υπόθεση ναρκωτικών. Ταιριάζοντας ένα ένα τα κομμάτια, ο Ντέιβιντ διαπιστώνει αφενός ότι η Άλκηστη έχει σημαντική εμπλοκή στην υπόθεση και αφετέρου ότι ο ίδιος έχει ανάγκη να την κρατήσει δίπλα του με κάθε τρόπο Σε αυτό το ταξίδι, κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο του Αιγαίου και ανάμεσα στο εκτυφλωτικό λευκό των σπιτιών και τις ομορφιές του νησιού, η Άλκηστη θα ξεπεράσει τη θλίψη της, θα ερωτευτεί βαθιά και θα κινδυνεύσει θανάσιμα.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ασπασία Βλάχου έχει σπουδάσει Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Κατοικεί στην Αθήνα και αγαπάει να γράφει και να εμπλουτίζει την ήδη υπέρβαρη βιβλιοθήκη της με επιλεγμένα βιβλία.
Το βιβλίο “Δάκρυ στη Θάλασσα” αποτελεί νέα εμπλουτισμένη έκδοση του μυθιστορήματος της Ασπασίας Βλάχου με τίτλο “Ταξιδάκι Αναψυχής”, που είχε  κυκλοφορήσει το 2002. Μέχρι σήμερα έχει συγγράψει άλλα δύο μυθιστορήματα που έχουν αγαπηθεί ιδιαιτέρως από το κοινό:
Αλισάχνη ‐ 2008, Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη
Επικίνδυνη Νηνεμία ‐ 2016, Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ

Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία, Μυθιστόρημα
ISBN: 978‐960‐621‐151‐5

 


Σχολιάστε εδώ