«Ανείπωτη η τραγωδία, άμεση η ανάγκη για παροχή βοήθειας από όλους μας»

«Ανείπωτη η τραγωδία, άμεση η ανάγκη για παροχή βοήθειας από όλους μας»

Μαύρη ημέρα ξημέρωσε για τη χώρα μας. Είναι από τις στιγμές που τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το μέγεθος της τραγωδίας. Δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν στις φλόγες, περιουσίες, σπίτια και καταστήματα έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Και η καταμέτρηση απωλειών συνεχίζεται…

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών η ελληνική σημαία κυματίζει μεσίστια. Είναι ημέρα πένθους, όχι μόνο για την Αττική αλλά για όλη τη χώρα. Στην σκέψη όλων μας είναι τα θύματα και οι οικογένειες τους, οι άνθρωποι που παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή, οι συνάδελφοι μας που είδαν τους κόπους τους να παραδίδονται στις φλόγες.

Η διοίκηση του ΕΕΑ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τις τραγικές συνέπειες των φονικών πυρκαγιών και δηλώνει έτοιμη να συμβάλει με όποιον τρόπο μπορεί στην ανακούφιση των πληγέντων. Μπροστά σε αυτή την εθνική τραγωδία είναι χρέος όλων μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δείξουν έμπρακτα την ανθρώπινη αλληλεγγύη.

Κλιμάκιο του ΕΕΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να σταθεί δίπλα στους επαγγελματίες που είδαν τις περιουσίες τους να μετατρέπονται σε στάχτη, ενώ μετά από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και σε συνεργασία με τους Δημάρχους, επισπεύδεται η καταγραφή των ζημιών από πραγματογνώμονες προκειμένου να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η αποζημίωση των δικαιούχων.

Για την καταστροφή που έπληξε την Αττική, ο κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου δηλώνει:

«Σήμερα θρηνεί όλη η Ελλάδα. Η σκέψη όλων μας είναι στους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα μέσα στις φλόγες και θέλω να στείλω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς τους, καθώς και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση σε όσους βρίσκονται στα νοσοκομεία. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε τους πληγέντες και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας. Εμείς στο ΕΕΑ θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας επαγγελματίες, μικρομεσαίους, ανθρώπους που είδαν τους κόπους τους να χάνονται στις φλόγες, να σταθούν ξανά στα πόδια.

 


Σχολιάστε εδώ