Πού θα πάει η ομηρία των δύο στρατιωτικών μας από τον ίδιο τον Ερντογάν;

Πού θα πάει η ομηρία των δύο στρατιωτικών μας από τον ίδιο τον Ερντογάν;

-Τους εγκαταλείψαμε, Αλέξη;
-Πλάτη στον Σουλτάνο η σιωπή του ΝΑΤΟ

Για πέμπτη φορά η… ανεξάρτητη Δικαιοσύνη του Ερντογάν απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών μας, του Δημήτρη Κούκλατζη και του Άγγελου Μητρετώδη, που κρατούνται πάνω από 140 ημέρες στην Αδριανούπολη, χωρίς μάλιστα να έχει απαγγελθεί κατηγορία εναντίον τους.

Συνελήφθησαν γιατί παραβίασαν τα τουρκικά σύνορα στον Έβρο την ώρα που έκαναν περίπολο. Ωμό πρόσχημα, με τις αποδείξεις αδιαμφισβήτητες. Καλοστημένος εκβιασμός η αρπαγή από τον ίδιο τον Σουλτάνο, για να παζαρέψει με την κυβέρνηση την παράδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν με ελικόπτερο στη χώρα μας την επομένη του πραξικοπήματος εναντίον του.

Κανένα κράτος στο οποίο λειτουργεί η Δημοκρατία δεν θα παρέδιδε ποτέ τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς ξέροντας ότι τους περιμένει η κρεμάλα και όχι μια δίκαιη δίκη, που για την Τουρκία είναι άγνωστη λέξη. Το επιβεβαιώνει, άλλωστε, η σύλληψη και η φυλάκιση των δύο στρατιωτικών μας χωρίς να έχει διατυπωθεί η κατηγορία, ποιο είναι το έγκλημά τους.

Πρόκειται για ξεκάθαρο εκβιασμό. Κρατάει ο Ερντογάν ομήρους τα δύο παλικάρια μας εκβιάζο­ντας την κυβέρνηση και ολόκληρη τη χώρα: «Ή μου δίνεις, Τσίπρα, τους οκτώ στρατιωτικούς που πήγαν να με ανατρέψουν ή ξέχνα τους δύο στρατιωτικούς που… παραβίασαν μισό μέτρο τα σύνορά μου».
Η ανοχή έχει αρχίσει να εξα­ντλείται.

Λάθος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που δέχθηκε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Έπρεπε να είχε θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση για να συναντηθούν την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών μας. Διαφορετικά, «Τι να συζητήσουμε όταν τους έχεις αρπάξει προσχεδιασμένα, για να με εκβιάσεις να σου παραδώσω τους οκτώ;».
Τι να συζητήσεις, Αλέξη, όταν η ζωή των δύο στρατιωτικών μας βρίσκεται στα χέρια του συνομιλητή σου; Και με όπλο αυτό σε εκβιάζει και μαζί σου εκβιάζει όλη την Ελλάδα…

Αν δεν ήταν έτσι και ήθελε μια ειλικρινή φιλία και όχι του τύπου «τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου», θα είχε επιστρέψει τους δύο στρατιωτικούς μας.
Αντίθετα, είναι ξεκάθαρος. Και έδειξε τις προκλητικές προθέσεις του όταν ήρθε στη χώρα μας ως επίσημος προσκεκλημένος του Προέδρου της Δημοκρατίας βάζοντας θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης.
Τα περιθώρια υπομονής έχουν εξαντληθεί.

Ωμά και με απόλυτη ειλικρίνεια θα πρέπει να ειπωθεί στον γείτονα ότι όρος για να έχουμε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και ειλικρινείς φιλικές σχέσεις είναι η άμεση αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών μας.

ΥΓ.: Λάθος μεγάλο, Ντόρα Μπακογιάννη, που πήγες στη στέψη του Σουλτάνου, προσκεκλημένη του, την ώρα που ο Ερντογάν κρατάει στη φυλακή τα δύο παλικάρια μας.


Σχολιάστε εδώ