Μια παγκόσμια πρωταθλήτρια με πολύ λαμπρό μέλλον

Μια παγκόσμια πρωταθλήτρια με πολύ λαμπρό μέλλον

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Από την περασμένη Κυριακή η Γαλλία είναι η νέα πρωταθλήτρια κόσμου, αφού κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 1998. Απόλυτα δίκαια κατά γενική ομολογία, αφού ήταν η πιο σταθερή ομάδα στο τουρνουά.

Το ακόμη πιο ενθαρρυντικό για τους Γάλλους είναι ότι αυτή η ομάδα έχει και πολύ μέλλον μπροστά της, κάνοντας τους φίλους των «τρικολόρ» κάτι παραπάνω από αισιόδοξους για τη συνέχεια. Συγκεκριμένα, η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια είχε μέσο όρο ηλικίας τα 26 χρόνια, κάτω μόνο από τη Νιγηρία, που ήταν η πιο νεανική ομάδα του Μουντιάλ με μέσο όρο 25,9 χρόνια. Ρίχνοντας μια ματιά στο ρόστερ της ομάδας βλέπει κανείς ότι πολλοί από τους κομβικούς παίκτες αυτού του Μουντιάλ για τη Γαλλία δεν ξεπερνούν καν τα 25 χρόνια.

Οι Πογκμπά και Βαράν είναι 25, ο Ουμτιτί 24, ο Μεντί 23 (αγωνίστηκε ελάχιστα λόγω του ότι έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμού αλλά σίγουρα θα είναι εκ των βασικών επιλογών στο μέλλον), οι αποκαλύψεις της διοργάνωσης Παβάρ και Ερναντέζ 22 και ο Ντεμπελέ 21 μόλις χρονών. Και φυσικά το παιδί-θαύμα του γαλλικού ποδοσφαίρου, ο Κιλιάν Εμπαπέ, που μόλις στα 19 του χρόνια κάνει ήδη θραύση με τα επιτεύγματά του και σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιο μπορεί να είναι το ταβάνι του. Αν υπάρχει τέτοιο…

Από την άλλη, η Κροατία ήταν η ομάδα που απέδωσε το θεαματικότερο ποδόσφαιρο στο Μουντιάλ, με ηγέτη τον τεράστιο Μόντριτς και από κοντά τους Μάντζουκιτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς και όχι μόνο. Ο Ντάλιτς κατόρθωσε να δαμάσει τα υπερεγώ των παικτών του και να τους κάνει ομάδα. Κι αν εμφανιστούν έτσι και στις επόμενες διοργανώσεις, δεν θα χρειαστεί να περιμένουν 20 χρόνια για την επόμενη μεγάλη στιγμή τους.


Σχολιάστε εδώ