Παύλος Μυλωνάς: Δεσμεύομαι ότι θα πετύχουμε

Παύλος Μυλωνάς: Δεσμεύομαι ότι θα πετύχουμε

Δικός της άνθρωπος στο τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας

Στα χέρια ενός δικού της στελέχους, με διαδρομή όχι μόνο αψεγάδιαστη αλλά και επιτυχημένη, πέρασε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Ο κ. Παύλος Μυλωνάς είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, μετά την απόφαση και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που ελέγχει το 40% των μετοχών.

«Η ανάληψη του ρόλου του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα αποτελεί εξαιρετική τιμή και θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Γνωρίζω καλά τις ικανό­τητες της τράπεζας αλλά και την ανάγκη για αλλαγή. Στόχος μας είναι η τράπεζα να ξαναγίνει προτιμητέος συνεργάτης και σύμβουλος των ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών», δήλωσε μετά την τι­μητική εκλογή του ο κ. Παύλος Μυλωνάς.

Και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Η πρόκληση είναι μεγάλη, οι στόχοι φιλόδοξοι, αλλά η ανάγκη για αλλαγή επιτακτική. Αρω­γός μας είναι η ιστορική εμπιστοσύνη στο όνομα της Εθνικής από την ελληνική κοινωνία. Δεσμεύομαι να πετύχουμε αυτούς τους απαιτητικούς στόχους βελτίωσης της τράπεζας εντός ενός πλαισίου συναίνεσης, διαφάνειας και με σαφείς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης».

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέ­ρες ο κ. Νίκος Καραμούζης παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Eurobank, έχο­ντας κάποιες διαβεβαιώσεις ότι θα μετακόμιζε στην Αιόλου. Τι συνέβη, άραγε, και απέσυρε την τελευταία στιγμή την υπο­ψηφιότητά του; Στον λογαριασμό του στο twitter ανέ­φερε τα εξής: «Τελευταία γίνο­νται έντονες συζητήσεις για το ενδιαφέρον μου για την εξαιρετικά τιμητική θέση του Διευθύνο­ντος Συμβούλου της NBG και επειδή αντιμετώπισα πρωτόγνωρες καταστάσεις, δηλώνω ότι έχω αποσυρθεί από τη διαδικασία. Εύχομαι καλή επιτυχία».
Ποιες ήταν αυτές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις και από ποιους δημιουργήθηκαν, κύριε Καραμούζη; Όνομα δεν έχουν;


Σχολιάστε εδώ