Η Συμφωνία των Λεόντων

Η Συμφωνία των Λεόντων


Συγγραφέας
Βουραζάνης Βαγγέλης


Ένας Ιρλανδός κυνηγός κεφαλών, χαμένος κάπου στον Κόλπο του Άντεν, με μοναδική παρέα κακής ποιότητας ουίσκι και λαθραία τσιγάρα, μισθωμένος για να εκτελεί πειρατές. Κανείς δεν αναζητεί τον Λιρόι Ντάφλερ, τον «Διάβολο του Έιρε», αν δεν πρέπει να πεθάνει κάποιος. Κανείς δεν ξέρει από πού ήρθε και τι τον οδήγησε σε εκείνη την κόλαση. Μέχρι που ένα τηλεφώνημα θα ξυπνήσει φαντάσματα και θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.

Εικόνες από το παρελθόν έρχονται να του θυμίσουν την κατάρα με την οποία γεννήθηκε: να βλέπει τον θάνατο όσων αγάπησε. Η κατάρα όμως πρέπει να σπάσει για να λυτρωθεί ο ίδιος και να μην κινδυνεύει άλλο πια εκείνη… Εκείνη, που τον αγάπησε άνευ όρων και του χάρισε την καρδιά της για πάντα. Εκείνον, μαζί με το ολέθριο χάρισμά του.

Ένα θρίλερ που διαδραματίζεται μεταξύ τεσσάρων ηπείρων, βαμμένο με αίμα και ανεκπλήρωτους πόθους σκοτεινών ανθρώπων, συμφέροντα επιχειρηματιών, επαγγελματιών δολοφόνων και έναν μεγάλο έρωτα, με αφετηρία και τέλος την Ελλάδα.

Απόσπασμα βιβλίου

«Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από την παγκόσμια κατασκοπεία, Μένια. Αν κάποιος κεντρίσει το ενδιαφέρον, έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα πάντα γι’ αυτόν. Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί απ’ αυτούς».
«Ποιους “αυτούς”;»
Ο Στέφανος έβαλε τα γέλια.
«Οι “αυτοί” είναι οι εξουσιαστές αυτού του κόσμου. Αυτοί που ελέγχουν τα πάντα, που ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις, που ξεκινούν έναν πόλεμο και αποφασίζουν πότε θα λήξει».
Το πρόσωπό του σκλήρυνε απότομα. «Δε θα τους δεις ποτέ στην τηλεόραση. Δε θα μάθεις ποτέ για την ύπαρξή τους. Κι όμως είσαι ένα γρανάζι σε έναν μηχανισμό που εξυπηρετεί δικά τους συμφέροντα. Αν είσαι προβληματικό, βγαίνεις εκτός λειτουργίας, ανακυκλώνεσαι και αντικαθίστασαι. Εμείς, εγώ, ο άντρας σου, ο Μύρος, είμαστε αυτοί που αναλαμβάνουν να λειτουργούν όλα όπως πρέπει. Εμείς είμαστε τα όπλα τους, ώστε εσείς, τα πιόνια τους, να μη στραφείτε ποτέ εναντίον τους, κι αν ποτέ το κάνετε, φροντίζουμε να σας εξαφανίσουμε».


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βαγγέλης Βουραζάνης γεννήθηκε το 1990 στη Θεσσαλονίκη.
Το 2007 εισήχθη στα ΤΕΙ Καβάλας, στο Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών, αλλά οικονομικές δυσχέρειες τον ανάγκασαν να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για να εργαστεί.
Για μία δεκαετία εργάστηκε ως barista, ενώ το 2017 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Ψυχή από Μαύρο Βελούδο (Εκδόσεις Βάρφη).
Η σχέση του με τη συγγραφή και τη λογοτεχνία είναι για τον ίδιο σχέση ερωτική, αποτελώντας την τέλεια ψυχοθεραπεία.

facebook: el-gr.facebook.com/Vaggelis.Vourazanis


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

Κατηγορία: Ελληνική λογοτεχνία, Μυθιστόρημα
ISBN: 9-789601433240


Σχολιάστε εδώ