ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ: Βολοδέρνουμε χωρίς κανόνες αξιολόγησης και ελέγχους διαφθοράς

ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ: Βολοδέρνουμε χωρίς κανόνες αξιολόγησης και ελέγχους διαφθοράς

Stelios Papathemelis (3267843030).jpg
Του
ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ
Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης


Οι συντάξεις στην Ελλάδα την περίοδο 2010 – 2018 έχουν υποστεί 27 αλλεπάλληλες μειώσεις (-45%). Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων βρίσκεται στα όρια λιμοκτονίας.

Στόχος των δυναστών είναι ο δείκτης συνταξιοδοτικών δαπανών προς ΑΕΠ μεταξύ 2019 – 2060 να μην ξεπερνά το 16% του ΑΕΠ.

Οι απειλούμενες ωστόσο νέες περικοπές των συντάξεων είναι καθ’ ολοκληρίαν αδικαιολόγητες (μετά λόγου γνώσεως: Σ. Ρομπόλης, Β. Μπέτσης, «Βήμα», 8/7/18). Στη δίνη αυτής της πλημμυρίδας παρεσύρθη και ο Αλέκος Παπαδόπουλος («Καθημερινή», 6/7/18): «Η μείωση των συντάξεων είναι διαρθρωτικό μέτρο (διαρθρωτικό σίγουρα δεν είναι, εξαρθρωτικό οπωσδήποτε είναι) και δεν πρέπει να αρθεί»! Και υπερασπίζεται τα ψηφισμένα μέτρα όλων των Μνημονίων «ως άκρως αναγκαία για την προσαρμογή και την επιβίωση της χώρας»!

Είναι πανεύκολο σήμερα να καταστεί κανείς θύμα και ενεργούμενο του επικυρίαρχου οικονομισμού, δηλαδή της ιταμότητας των αγορών. Το διεθνές σύστημα εξουσίας ελέγχει τα πάντα: Τύπο, ΜΜΕ, social media, χαλκεία δημοσκοπήσεων, ΜΚΟ, Soros, Moodys’, Goldman Sachs. Κατασκευάζουν προγραμματισμένους πολίτες, απολύτως εξαρτημένους ως αρχόμενους και ως άρχοντες.

Ευθύβολος ο Στάθης Σ.: «Οι Έλληνες έχουν γίνει φόρου υποτελείς στο ελληνικό προτεκτοράτο και το ελληνικό προτεκτοράτο έχει γίνει φόρου υποτελές στην ΕΕ. Και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σχολιάζουμε κάτι τόσο ψεκασμένο όσον οι επικοινωνιακές παρλαπίπες μιας κυβέρνησης που τα μέλη της αλληλοϋποβλέπονται, αλληλοβρίζονται και αλληλοϋπονομεύονται, ξεστομίζοντας διαρκώς ρουκέτες, μπαρούφες εδάφους – αέρος και αερολογίες αέρος – αέρος ο ένας εναντίον του άλλου και όλοι εναντίον όλων» (5/7/18).

Το έργο «ελληνική τραγωδία» είναι τελικά φοβερό! Οι πολλοί τίμιοι και εργατικοί σε ένα ανεξέλεγκτο, χωρίς κανόνες αξιολόγησης και ελέγχους διαφθοράς, κρατικό σύστημα, πώς μπορούν να ορθοποδήσουν; Αμείλικτο ερώτημα.

Το διαβόητο πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% θα το πληρώνουν δύο γενεές Ελλήνων, ως το 2060!

Κάποτε ειρωνευόμασταν τον ακόμη τότε νεοφανή όρο «πολιτικός πολιτισμός». Ίσως διότι παλαιότερα δεν ήταν είδος εν ανεπαρκεία. Σήμερα τον ψάχνουμε. Από κάθε άποψη απαράδεκτη η εικόνα (λασπομαχία) του Κοινοβουλίου μας στην πρόσφατη εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

Ο Ελληνισμός πνίγεται στους βάλτους πολύμορφων προβλημάτων, με πρώτο τη ραγδαία δημογραφική κατάρρευση.

Η νεολαία του εκπατρίζεται, αφού προηγουμένως εμβολιάστηκε με το μικρόβιο του εθνομηδενισμού. 600 χιλιάδες νέοι πήραν των ομματιών τους. Ερντογάν και ΜΚΟ του Soros φρόντισαν να μας τους υποκαταστήσουν με υπερπλεόνασμα τουλάχιστον 1 εκατ. αλλογλώσσων, αλλοθρήσκων (μουσουλμάνων) και αλλοεθνών και αγνώστου αριθμού μετά την πρόσφατη συμφωνία Τσίπρα – Μέρκελ.

Με τις Πρέσπες γίναμε ρεντίκολο του κόσμου. Ένας παγκοσμίως άγνωστος ηγετίσκος, κάποιου ασήμαντου και πολιτικά διεφθαρμένου προτεκτοράτου, των Σκοπίων, υποτακτικός, παρατρεχάμενος του κατά θράσος «φιλανθρώπου» Soros μας περιγελά καθημερινά ξερνώντας κουβέντες του τύπου:

«Η ‘‘Μακεδονία’’ και η Ελλάδα», «μακεδονικός στρατός», «μακεδονική γλώσσα», «μακεδονική ταυτότητα» κ.λπ. Αίσχιστο το γεγονός ότι τα ελλαδικά ΜΜΕ αναπαράγουν στη διαπασών άκριτα αυτές τις γελοιότητες. Αιδώς, Αργείοι!


Φωτο: enjoysailing.it


Σχολιάστε εδώ