Κόλπο γκρόσο από την ΑΕΚ! Με 3,5 εκατ. ευρώ αγοράζει και τους τρεις το επόμενο καλοκαίρι!

Κόλπο γκρόσο από την ΑΕΚ! Με 3,5 εκατ. ευρώ αγοράζει και τους τρεις το επόμενο καλοκαίρι!

Ο Λούκας Μπογέ, ο Έκι Πόνσε και ο Άλεφ Ντος Σάντος βρίσκονταν εξ αρχής στις βασικές επιλογές της ΑΕΚ για τις θέσεις που χρειαζόταν ενίσχυση. Η Ένωση προσέγγισε τις μεταγραφές τους όχι με τη φιλοσοφία να πάρει απλά τρεις παίκτες για την ερχόμενη σεζόν, αλλά ως τρεις ποδοσφαιριστές που μπορούν να αποδειχθούν σημαντικότατες επενδύσεις.

Και μπορεί να έγινε αρκετή συζήτηση για το γεγονός ότι έρχονται ως δανεικοί, όμως στην πραγματικότητα η ΑΕΚ πέτυχε συμφωνίες που αποτελούν πραγματικά «κόλπο γκρόσο» και είναι πλέον απόλυτα στο χέρι της να προχωρήσει στην απόκτησή τους, παρότι οι τιμές αγοράς τους είναι αρκετά υψηλές.

Η συμφωνία της ΑΕΚ με την Τορίνο για τη ρήτρα αγοράς του Μπογέ έκλεισε στα 6 εκατ. ευρώ, στο ίδιο ποσό συμφωνήθηκε με τη Ρόμα η ρήτρα του Πόνσε, ενώ αυτή του Άλεφ ορίστηκε με τη Μπράγκα στα 1.850.000 ευρώ. Με λίγα λόγια, το συνολικό ύψος των οψιόν των τριών παικτών φτάνει περίπου τα 14 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, τα διοικητικά στελέχη της ΠΑΕ κατάφεραν να πετύχουν ένα deal που επιτρέπει στην ομάδα να κάνει και τους τρεις παίκτες δικούς της το επόμενο καλοκαίρι (του 2019) με το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ! Κι αυτό διότι η ΑΕΚ πέτυχε τρομερές συμφωνίες, όσον αφορά την καταβολή των χρημάτων για την αγορά των τριών ποδοσφαιριστών.

Πιο συγκεκριμένα: Στην περίπτωση του Πόνσε, η ΑΕΚ συμφώνησε με τη Ρόμα τα 6 εκατ. ευρώ να καταβληθούν σε τέσσερις δόσεις. Με την Τορίνο το deal προβλέπει έξι ισόποσες δόσεις (του 1 εκατ.), ενώ σε έξι δόσεις θα πληρωθεί και το ποσό στην Μπράγκα.

Βάσει των συμφωνιών, λοιπόν, για να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες η ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2019 θα πρέπει να δώσει 2 εκατ. ευρώ στη Ρόμα, 1 εκατ. ευρώ στην Τορίνο και 500.000 ευρώ στην Μπράγκα.

Η αποπληρωμή των Μπογέ και Άλεφ θα γίνει το 2022 και του Πόνσε το 2021, αφού στη συμφωνία προβλέπεται ότι οι δόσεις θα καταβάλλονται στην αρχή κάθε μεταγραφικής περιόδου. Τέλος, η ΑΕΚ συμφώνησε να αφήσει ποσοστό μεταπώλησης 30% στη Ρόμα για τον Πόνσε και 15% στην Τορίνο για τον Μπογέ, όμως, το deal προβλέπει ότι αυτά τα ποσοστά θα αφορούν τα ποσά άνω των 6 εκατ. ευρώ, σε περίπτωσή πώλησής τους από την Ένωση.

ΠΗΓΗ+Φωτο: filathlos.gr


Σχολιάστε εδώ