Διεθνές ιατρικό ακαδημαϊκό Κέντρο το ΥΓΕΙΑ

Διεθνές ιατρικό ακαδημαϊκό Κέντρο το ΥΓΕΙΑ

-Συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Του Άρη Μπερζοβίτη


Σε διεθνές ιατρικό ακαδημαϊκό Κέντρο καθίσταται το ΥΓΕΙΑ, μετά τη σύναψη κομβικής συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σκοπός της συνεργασίας, η οποία θα έχει 10ετή διάρκεια, είναι η εκπαίδευση και επιμόρφωση των φοιτητών της Ιατρικής, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα κλινικής άσκησης και εκπαίδευσης, η προαγωγή δραστηριοτήτων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και η υλοποίηση ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών δράσεων στον τομέα της Ιατρικής.

Στη διάρκεια της τελετής υπογραφής της συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 στην Αίθουσα «Ν. Λούρος» του ΜΗΤΕΡΑ, επισφραγίστηκε η συμφωνία, παρουσία πλήθους εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στελεχών, ακαδημαϊκών και ιατρών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.

Με αφορμή τη συνεργασία ο διευθύνων σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ Ανδρέας Καρταπάνης τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτή τη συνεργασία, καθώς είμαστε σε θέση, με την ομάδα καταξιωμένων ιατρών, τον τελευταίας γενιάς εξοπλισμό και πάνω απ’ όλα την εμπειρία που διαθέτουμε για περισσότερα από 35 χρόνια, να μεταλαμπαδεύσουμε την τεχνογνωσία και τις αξίες μας στη νέα γενιά ιατρών.  Η εκπαίδευση άλλωστε και η επιμόρφωση νέων ιατρών καθώς και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας αποτελούν πρωταρχική μας μέριμνα, γιατί μ’ αυτό τον τρόπο επενδύουμε στο μέλλον των ιατρών μας! Ένα μέλλον που θέλουμε να έχει γερά θεμέλια και θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο σε αυτό».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, δήλωσε: «Η συνεργασία με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ είναι κομβικής σημασίας και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και την πανεπιστημιακή κοινότητα. Δύο μεγάλοι οργανισμοί ενώνουν δυνάμεις και δημιουργούν προστιθέμενη αξία όχι μόνο στον τομέα της υγείας αλλά και της κοινωνίας και οικονομίας γενικότερα. Αποτελεί δε συγκριτικό πλεονέκτημα για την πρακτική και κλινική εμπειρία των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και συμβάλλει στον στρατηγικό στόχο μας να καταστεί η Ιατρική Σχολή πρότυπο Ιατρικής εκπαίδευσης στη νοτιοανατολική Ευρώπη».


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της νότιας Ευρώπης και έχει ταυτιστεί με την ποιοτική εκπαίδευση, την καινοτομία υψηλής τεχνολογίας, τη διασύνδεσή του με τη βιομηχανία και την κοινωνία. Οι ρυθμοί ανάπτυξής του είναι εντυπωσιακοί, το ίδιο και οι αμέτρητες ακαδημαϊκές και επιστημονικές του διακρίσεις.

Είναι το πρώτο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα που αξιολογήθηκε από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars) με τον υψηλότερο δείκτη «Πέντε Αστέρια» στους Τομείς της διδασκαλίας, των εγκαταστάσεων, της κοινωνικής ευθύνης, της διεθνοποίησης, της απaσχολησιμότητας και της στήριξης των φοιτητών.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με την ίδρυση της πιο προηγμένης Ιατρικής Σχολής στην Κύπρο και την έναρξη του μοναδικού προγράμματος Οδοντιατρικής στην Κύπρο, έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα ολοκληρωμένο ακαδημαϊκό κέντρο Επιστημών Υγείας και Ιατρικής. Συγκριτικό πλεονέκτημα του πανεπιστημίου η παροχή των πιο ολoκληρωμένων σπουδών στους τομείς Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Επιστημών Ζωής στην Κύπρο με 22 προγράμματα, εκ των οποίων 10 κατ΄ αποκλειστικότητα.

Το ακαδημαϊκό προσωπικό της Ιατρικής Σχολής περιλαμβάνει επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας, ενώ στους καθηγητές συμπεριλαμβάνονται ο κάτοχος βραβείου Νόμπελ Χημείας 2015, βιοχημικός Tomas Lindahl και ο κάτοχος βραβείου Νόμπελ Χημείας 1988, βιοχημικός Robert Huber.

Η Ιατρική Σχολή δέχεται κάθε χρόνο 100 φοιτητές, Η φοίτηση είναι εξαετής, ενώ τα δίδακτρα ετησίως είναι 19.000 ευρώ. 


Σχολιάστε εδώ