Με όπλο το Σκοπιανό στη Βόρεια Ελλάδα ρίχνει το βάρος της η ΝΔ

Με όπλο το Σκοπιανό στη Βόρεια Ελλάδα ρίχνει το βάρος της η ΝΔ

Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν -επικαλούμενοι και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις- ότι το ζήτημα των Σκοπίων θα λειτουργήσει σαν καταλύτης στα πολιτικά πράγματα της χώρας και ως έναν βαθμό θα καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Για τον λόγο αυτό, η Βόρεια Ελλάδα και κυρίως η Μακεδονία θα βρίσκονται στο επίκεντρο των σχεδιασμών που κάνουν στην Πειραιώς από τώρα και μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης θα πυκνώσει τις επισκέψεις του σε περιοχές της Μακεδονίας με διπλό στόχο: Να καταγγείλει αφενός τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα με τα Σκόπια που οδήγησαν σε μια εθνικά επιζήμια συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες και αφετέρου να υπογραμμίσει την εθνικά υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας και την άρνησή της να υλοποιήσει τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Στις προηγούμενες εκλογές (Σεπτέμβριος 2015) ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδειχθεί πρώτο κόμμα σε επτά (από τις 14) περιφέρειες της Μακεδονίας: Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Γρεβενά, Ημαθία, Πέλλα, Φλώρινα και Καβάλα. Στις υπόλοιπες επτά πρώτο κόμμα ήταν η Νέα Δημοκρατία. Στις δημοσκοπήσεις, μετά και τη συμφωνία με τα Σκόπια, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να χάνει το 50% της εκλογικής του δύναμης στη Μακεδονία γενικότερα.

Ως εκ τούτου, στην Πειραιώς θεωρούν ότι με μια καλά συντονισμένη προεκλογική εκστρατεία η Νέα Δημοκρατία μπορεί να επικρατήσει, αν όχι στις επτά, στις πέντε με έξι περιφέρειες που στις προηγούμενες εκλογές είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια τέτοια εξέλιξη θεωρούν ότι θα γείρει την πλάστιγγα των εκλογών τόσο όσον αφορά το ποσοστό όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με τον αριθμό των βουλευτικών εδρών.


Σχολιάστε εδώ