Έφη Αχτσιόγλου: Τρεις προτεραιότητες για τη μετα-μνημονιακή εποχή (βίντεο)

Έφη Αχτσιόγλου: Τρεις προτεραιότητες για τη μετα-μνημονιακή εποχή (βίντεο)

Τρείς είναι οι προτεραιότητες που θέτει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως τις ανέλυσε η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, στην ΕΡΤ1 στη συνέντευξή της sthn ενημερωτική εκπομπή «Πρώτη Είδηση». Πρώτον η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, δεύτερο η αύξηση κατώτατου μισθού και τρίτο η καταπολέμηση της παραβατικότητας και επισφάλειας στην αγορά εργασίας.

Ήδη, οι ενεργές κλαδικές συμβάσεις αριθμούν σε 25, ενώ οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις θα αρχίσουν να επεκτείνονται και να υπερισχύουν των επιχειρησιακών.  «Από την πλευρά του κράτους έχει κλείσει αυτό το ζήτημα και τώρα είναι στα χέρια των κοινωνικών εταίρων να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις, με τις οποίες μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν και να πετυχαίνουν καλύτερους μισθούς και καλύτερους όρους εργασίας σε όλη την κλίμακα» σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

Διευκρίνισε πως «στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού θα προχωρήσουμε και θα λάβουμε τις σχετικές πρωτοβουλίες, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα». «Ολοκληρώνουμε σε λίγο χρονικό διάστημα τη διαδικασία ενίσχυσης του ΣΕΠΕ με 200 άτομα προσωπικό μέσα από μετακινήσεις και νέες προσλήψεις» τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.

Ενώ για την καταπολέμηση της παραβατικότητας και της επισφάλειας στην αγορά εργασίας τονίζοντας ότι 200 θέσεις είχε καταργήσει η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε πως ενισχύεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) με 200 άτομα προσωπικό μέσα από μετακινήσεις και νέες προσλήψεις.

Τέλος για το θέμα της ανεργίας, η Υπουργός δήλωσε: «Με τον ίδιο τρόπο που μετρούσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) την ανεργία, πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, με τον ίδιο τρόπο την μετράει και σήμερα».

Βίντεο: ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ