Δικαίωση για τους εργαζόμενους της «SKOT Α.Ε.»

Δικαίωση για τους εργαζόμενους της «SKOT Α.Ε.»

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε άκυρη την εκ περιτροπής εργασία που είχε επιβάλει η εργοδοσία

Για μία «μεγάλη νίκη» που αποτελεί το πρώτο βήμα ώστε οι εργαζόμενοι της «SKOT AE» να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα περίπου 2 ετών, έκανε λόγο η πρόεδρος του σωματείου, κ. Γρηγορία Ρόκα στο Left.gr. Λίγο νωρίτερα, είχε πληροφορηθεί την απόφαση, με βάση την οποία κρίνεται άκυρη η μονομερής επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, «στην πραγματικότητα ενός καθεστώτος ανεργίας και εξαθλίωσης», από την πλευρά της εργοδοσίας.

«Δώσαμε μία δύσκολη δικαστική μάχη και την κερδίσαμε, έχουμε πολλές ακόμα μπροστά μας ώστε να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας ενώ, στα τέλη του μήνα η διοίκηση της εταιρείας έχει κληθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για το μέλλον», προσθέτει η κ. Ρόκα.

«Εμείς δεν πρόκειται να παραιτηθούμε, υποκύπτοντας στις πιέσεις, θέλουμε είτε να δουλέψουμε κανονικά, όπως επιβάλλει η δικαστική απόφαση, είτε με αξιοπρέπεια να αποχωρήσουμε παίρνοντας τις αποζημιώσεις μας, αντί να παραμένουμε σε μία κατάσταση εγκλωβισμού, με 3 μεροκάματα το μήνα», επισημαίνει η ίδια.

Η δικαστική απόφαση επιβάλλει στην εν λόγω χημική βιομηχανία η οποία εδρεύει στη Μάνδρα Αττικής, υπό την απειλή υψηλού προστίμου, να συνεχίσει άμεσα να απασχολεί τους εργαζόμενους με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, κάτι που δεν συμβαίνει τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, με το επιχείρημα της κάκιστης οικονομικής πορείας της επιχείρησης.

Σκοπός της εργοδοσίας είναι, μεταξύ άλλων, «να ξεμπερδεύει με το σωματείο, εξαναγκάζοντας τα μέλη του σε παραίτηση, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη», επαναλαμβάνει η κ. Ρόκα εκφράζοντας τις ευχαριστίες των εργαζομένων στην Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας αλλά και όσους στήριξαν τον μαραθώνιο αγώνα στην «SKOT AE».

Όπως η ίδια είχε καταγγείλει στην «Εφημερίδα των Συντακτών»(«Εργοδοτικά καψώνια», 26/3/18), τον περασμένο Μάρτιο, ο εργοδότης επέβαλε εκείνες τις ημέρες ένα ιδιόμορφο λοκ-άουτ, κλειδώνοντας το προσωπικό στην αυλή, απαγορεύοντας την πρόσβαση στους χώρους παραγωγής και στους κοινόχρηστους χώρους – τις τουαλέτες, τον ψύκτη νερού κ.λπ.

Ήταν ακόμα ένα επεισόδιο στο συνεχιζόμενο σήριαλ, στο οποίο αυτή τη φορά φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν ρόλο πρωταγωνιστή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο, την Τρίτη 17/7, για την τελευταία θετική εξέλιξη:

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχολιάστε εδώ