Διανοούμενοι και καλλιτέχνες διαψεύδουν ότι υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Διανοούμενοι και καλλιτέχνες διαψεύδουν ότι υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Η καλλιτέχνης Νένα Βενετσάνου η Λένα Αλκαίου και ο ζωγράφος, σκηνογράφος και συγγραφέας Κυριάκος Κατζουράκης διέψευσαν με δήλωσή τους μέσω Facebook πως υπέγραψαν στη λίστα των αριστερών διανοούμενων που στηρίζουν την υπογραφή Κοτζιά στις Πρέσπες.

Η κυρία Βενετσάνου διερωτάται πόσοι από τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών συμπεριλήφθηκαν χωρίς να το γνωρίζουν.

Διαβάστε την ανάρτηση της κυρίας Βενετσάνου:

Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ. Ποιοί είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποιά σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθειά προσβολή της ακεραιότητάς μου. Όποιοι κι’ αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων , αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές.

Ακολούθως η Λένα Αλκαίου δήλωσε μέσω Facebook:  «ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ . ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ . ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΙΖΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»

«Ελαβα με mail το κείμενο και δεν το υπέγραψα»

Και ο ζωγράφος, σκηνογράφος και συγγραφέας Κυριάκος Κατζουράκης διέψευσε ότι έβαλε την υπογραφή του σε αυτή τη λίστα. «Ελαβα με mail το κείμενο και δεν το υπέγραψα», αναφέρει χαρακτηριστικά

 


Σχολιάστε εδώ