Στέφεται απόψε η βασίλισσα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Στέφεται απόψε η βασίλισσα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Κι όποια από τις Γαλλία – Κροατία είναι η νικήτρια, είναι σίγουρο πως το αξίζει. Γαλλία – Κροατία αναμετρώνται στον σημερινό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ποιος θα πόνταρε σε αυτό το ζευγάρι στο ξεκίνημα της διαδρομής; Σχεδόν κανείς. Κι όμως, δίκαια έφτασαν και οι δύο μέχρι το ματς στο οποίο θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο…

Τι μπορεί να πει κάποιος για τον σημερινό τελικό; Οι Γάλλοι μάλλον θα πρέπει να έχουν καταλάβει ότι μπορεί και να μην τους είναι αρκετό ένα γκολ από τον στόπερ τους, όπως με την Ουρουγουάη και το Βέλγιο, αλλά θα πρέπει να κάνουν και το κάτι παραπάνω.

Οι Κροάτες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να έχουν το κουμάντο στο χόρτο, ακόμη κι όταν τους στραβώνει το παιχνίδι κι αυτό είναι κάτι που τους δίνει εκτός όλων των άλλων και μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Μπορεί να απουσιάζουν από το πιο σημαντικό παιχνίδι της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του κόσμου οι παραδοσιακές δυνάμεις της μπάλας, όπως η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Γερμανία ή η Ισπανία, όμως η Γαλλία έχει φανεί ιδιαίτερα αξιόπιστη και οι Κροάτες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πετύχουν τα πάντα.

Όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν το κλείσιμο του Παγκοσμίου Κυπέλλου να είναι ανάλογο με ό,τι παρακολουθήσαμε μέχρι τώρα και που είχε εξαιρετικά στοιχεία.
Και προπάντων πολλές εκπλήξεις. Αν κι εδώ που τα λέμε, με βάση την εικόνα που δείχνουν στο χορτάρι οι Κροάτες δεν θα είναι έκπληξη αν σηκώσουν την κούπα για πρώτη φορά στη σχετικά σύντομη ιστορία τους. Μόλις το 1998 ήταν το πρώτο τους Μουντιάλ ως ανεξάρτητο κράτος και έφτασαν ως την τρίτη θέση με παικταράδες όπως ο Σούκερ, ο Μπόμπαν, ο Προσινέτσκι κ.ά.

Ήταν τότε η Γαλλία που της είχε κόψει τον δρόμο προς την κορυφή, στον ημιτελικό, για να σηκώσει τότε τελικά το τρόπαιο, θριαμβεύοντας με 3-0 επί της Βραζιλίας. Συνδετικός κρίκος των δύο γαλλικών ομάδων ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, τότε στο χόρτο, τώρα στον πάγκο.
Και μπορεί στη σημερινή Γαλλία να μην υπάρχει ο αντίστοιχος Ζιντάν, τουλάχιστον όχι ακόμα, αλλά ο 19χρονος Εμπαπέ δείχνει ότι μπορεί στο μέλλον να παίξει αυτόν τον ρόλο. Και από κοντά του ο Γκριεζμάν και ο Γιορίς.

Σήμερα το βραδάκι θα ξέρουμε ποια θα είναι η βασίλισσα του πλανήτη στο ποδόσφαιρο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Όποια από τις δύο κι αν είναι, το αξίζει στα σίγουρα…


Σχολιάστε εδώ