Η άλλη άποψη: Εμάς δεν μας υπολογίζει κανείς;

Η άλλη άποψη: Εμάς δεν μας υπολογίζει κανείς;

Διά χειρός…

…του προέδρου της κίνησης «Παρέμβαση – Θεσσαλονίκη» Κωνσταντίνου Γεροντή, από το άρθρο του στην «Κα­θημερινή» με τίτλο «Γιατί ως Μακεδόνες νιώθουμε βαθιά προσβεβλημένοι»:

Εμάς δεν μας υπολογίζει κανείς;

«Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνης Κουνάδης εξιστορεί τα της ελληνικής γλώσσας, από την εποχή ακόμα του Ομήρου, που επικράτησε διεθνώς ανά τους αιώνες μέχρι και σήμερα! Στην περιοχή των Ψαράδων, πρόσφατα, βρέθηκαν πήλινα κτερίσματα με επιγραφές στην ελληνική γλώσσα, της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Είναι βέβαιο ότι αυτή η συμφωνία που υπέγραψε ο Νίκος Κοτζιάς θα τον βαραίνει διά βίου. Εγκυμονεί κινδύνους για την ειρηνική διαβίωση των Ελλήνων πολιτών.
Αναλογίζομαι τους αγώνες του αείμνηστου φίλου μου Αλέκου Χαΐτογλου. Είχε επαναλειτουργήσει, με δικά του έξοδα και φροντίδα, το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα: Ποιοι από εμάς λοιπόν, αποδεχόμενοι τη συμφω­νία, θα δικαιούμαστε να καταθέσουμε στεφάνι στη μνήμη του ανδρός; Εφόσον βέβαια τελικά ισχύσει αυτή η εθνικά επονείδιστη σύμβαση! Στη Λέσχη Θεσσαλονίκης ‘‘Παύλος Μελάς’’ θα δικαιούμαστε να προβάλλουμε αυτό το όνομα του ήρωα μακεδονομάχου;».


Σχολιάστε εδώ