ΚΚΕ για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας: Η Κυβέρνηση αποκαλύπτει ότι η αντιλαϊκή της πολιτική δεν έχει πάτο

ΚΚΕ για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας: Η Κυβέρνηση αποκαλύπτει ότι η αντιλαϊκή της πολιτική δεν έχει πάτο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Το σημερινό (12/07/2018)  δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις για τους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ αποτελεί μνημείο αναλγησίας και νέων επιβαρύνσεων των ασθενών ακόμα και για τις υποτυπώδεις ιατρικές εξετάσεις στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Με τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας:

Όλοι οι ασθενείς που θα καλούν τους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς (Γενικοί Γιατροί, Παθολόγοι, Παιδίατροι) σε κατ’ οίκον επίσκεψη θα πληρώνουν οι ίδιοι εξολοκλήρου τη δαπάνη της επίσκεψης.

Όλοι οι ασφαλισμένοι που θα επισκέπτονται το ιατρείο εκτός του προβλεπόμενου 4ωρου ημερησίως, επίσης θα πληρώνουν οι ίδιοι τη δαπάνη. Επαναλαμβάνεται δηλαδή με άλλο -Συριζαίϊκο τρόπο- η προηγούμενη ρύθμιση της ΝΔ με το πλαφόν των 200 επισκέψεων που εξαντλούνταν τις πρώτες 5-10 μέρες και οι ασθενείς εξαναγκάζονταν να πληρώνουν.

Οι επισκέψεις στο πλαίσιο της 4ωρης απασχόλησης των γιατρών δε θα υπερβαίνουν τις 16 ημερησίως, δηλαδή βαφτίζουν “εξέταση” το χρόνο για τη συνταγογράφηση που και αυτή έχει καθιερωθεί να είναι επί πληρωμή. Ρύθμιση που περισσότερο μοιάζει με χρονοχρέωση σε δημοτικό πάρκινγκ παρά για υπηρεσία υγείας.

Πριν “Αλέκτωρ λαλήσει τρις” περί τέλους των μνημονίων,περί “αλλαγής κλίματος υπέρ του δημοσίου” και της “μεγάλης τομής στην ΠΦΥ”, η Κυβέρνηση αποκαλύπτει ότι η αντιλαϊκή της πολιτική δεν έχει πάτο. Αποτελεί βελτιωμένο αντίγραφο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι οι πρώτοι διδάξαντες.

Το λόγο έχει το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, οι ασθενείς, οι λαϊκές οικογένειες, να πετάξουν στα σκουπίδια αυτήν την πολιτική της Κυβέρνησης και όλων όσων την υποστηρίζουν. Να επιβάλλουν με τον αγώνα τους αυτό που δικαιούνται και έχουν ανάγκη. Ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, σύγχρονο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, απολύτως δωρεάν χωρίς πλαφόν και περικοπές. Να καταργηθεί κάθε είδους επιχειρηματική δράση στην Υγεία.


Σχολιάστε εδώ