ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: Τη λύση την έδωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Χαν…

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: Τη λύση την έδωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Χαν…

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Ένωση Κεντρώων για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τα σύνορα Αλβανίας και Ελλάδας

Ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις του, μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, είπε ότι τα προβλήματα που έχουμε με την Αλβανία είναι το εμπόλεμο και τα σύνορα. Ο κ. Κατρούγκαλος σε μια τηλεοπτική του εμφάνιση δήλωσε ότι μόνο για την ΑΟΖ συζητάμε με τους αλβανούς. Ποιος από τους δυο λέει την αλήθεια; Τη λύση την έδωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Χαν που παρότι έσπευσε να τα καμουφλάρει, προτρέχουσα η γλώσσα της διανοίας, είπε ότι συζητάμε με την Αλβανία για αλλαγή συνόρων.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση σχετικά με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ η Ένωση Κεντρώων αναφέρει: Παρότι η κυβέρνηση βασίζεται στα λόγια του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ότι πρέπει τα Σκόπια να υλοποιήσουν τη συμφωνία, ώστε να γίνουν ισότιμα μέλη του ΝΑΤΟ, όλοι καταλαβαίνουμε ότι χάθηκε ένα χαρτί που είχαμε επί χρόνια να ασκούμε πίεση στα Σκόπια. Επιπλέον, η λέξη Μακεδονία κατακτήθηκε από τα Σκόπια, όπως είναι η γλώσσα και η εθνότητα και ακόμη και αν ακυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, οι σκοπιανοί πήραν αυτά που θέλανε με την υπογραφή του κ. Κοτζιά. Μια εθνική υπόθεση χάθηκε και ένα τεράστιο πλεονέκτημα δημιουργήθηκε υπέρ των Σκοπίων ακόμη και να ακυρωθεί  και να μην ισχύσει η συμφωνία. 
Για την Ένωση Κεντρώων η μόνη λύση είναι δημοψήφισμα στην Ελλάδα για να ερωτηθεί ο λαός για αυτά που υπέγραψαν οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, διάγγελμα προς την Διεθνή Κοινότητα, ότι ο ελληνικός λαός απορρίπτει τη συμφωνία και απαιτεί από τα Σκόπια να μην χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας. Προδικάζουμε, ότι η επόμενη Βουλή θα κάνει εξεταστική επιτροπή για τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για την υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών.  



Σχολιάστε εδώ