Βουλευτής της Ν.Δ. αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης (βίντεο)

Βουλευτής της Ν.Δ. αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης (βίντεο)

Με μια πρωτοφανή δήλωσή του στα τοπικά μέσα της Ορεστιάδας, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Αναστάσιος Δημοσχάκης έγινε ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που αμφισβήτησε δημόσια τη συνθήκη της Λωζάνης και την πάγια εθνική γραμμή της χώρας.

Χαρακτήρισε “επαίσχυντη και επώδυνη” τη συνθήκη της Λωζάνης ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν…

 

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του βουλευτή Έβρου και αναπληρωτή τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Α. Δημοσχάκη αναφέρει:

Η εθνικιστική παράνοια στη ΝΔ έχει «χτυπήσει κόκκινο». Οι απαράδεκτες δηλώσεις του βουλευτή Έβρου και αναπληρωτή τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Α. Δημοσχάκη περί «επαίσχυντης και επώδυνης» Συνθήκης της Λοζάνης έρχονται σε μια περίοδο όπου πληθαίνουν στη γειτονική χώρα δηλώσεις από κορυφαίους παράγοντες, με τις οποίες ανακινείται ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λοζάνης. Καλούμε άμεσα τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει αν εκφράζει την ΝΔ η συγκεκριμένη επικίνδυνη δήλωση, η οποία αντιτίθεται στην πάγια θέση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, περί μη αναθεώρησης των Διεθνών Συνθηκών.

Πηγή: .kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ