Φ. Γεννηματά: Οι ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ ούτε την αποχωρησή τους με αξιοπρέπεια δεν μπορούν να σκηνοθετήσουν

Φ. Γεννηματά: Οι ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ ούτε την αποχωρησή τους με αξιοπρέπεια δεν μπορούν να σκηνοθετήσουν

Ουσιαστικά η χώρα δεν έχει κυβέρνηση. Κάθε μέρα που περνά ελάχιστοι πια αμφισβητούν ότι η παραμονή στην εξουσία μιας Κυβέρνησης σε αμετάκλητη αποδρομή μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο..

Πρόκειται για μια κυβέρνηση φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστή τον κ. Τσίπρα και συμπρωταγωνιστή τον κ. Καμένο σε πλήρη συνεννόηση και εναλλασσόμενους ρόλους. Όμως δεν μπορούν να σκηνοθετήσουν ούτε την αποχώρηση τους με αξιοπρέπεια. Οι εκλογές είναι κοντά και εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνουν όσο το δυνατό συντομότερα. Η χώρα χρειάζεται εδώ και τώρα Πολιτική Αλλαγή με Αλλαγή Πολιτικής.

Η κυβέρνηση «παίζει» με την αγωνία των συνταξιούχων. Δεν θα το επιτρέψουμε. Για αυτό ζήτησα προχθές στην Βουλή να δεσμευθεί ΤΩΡΑ ο Πρωθυπουργός ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις την 1/01/2019 και καταθέσαμε ήδη σχετική πρόταση νόμου με την οποία καταργείται η σχετική διάταξη των περικοπών που οι ίδιοι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ψήφισαν. Μιλάμε για οριστική ακύρωση της περικοπής των συντάξεων και όχι για αναβολή της για μικρό χρονικό διάστημα ως τις εκλογές, ώστε να μεταφερθεί το πρόβλημα μετά.

Εχουμε καταγγείλει τον κ. Τσίπρα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ότι είναι «Αριστερός» στα πίτουρα… Κάθε του μέτρο αποδομεί ακόμη περισσότερο το Κοινωνικό Κράτος και το ευτελίζει σε «σωματείο ελεημοσύνης». Εμείς έχουμε δέσμη προτάσεων με την επαναφορά καθορισμού του κατώτερου μισθού στη δικαιοδοσία της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την ακύρωση της νέας αύξησης της εισφοράς των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με τον καθορισμό μηνιαίου πλαφόν, την πραγματική στήριξη της οικογένειας για την αντιμετώπιση και του δημογραφικού με ουσιαστική ενίσχυση του τρίτου παιδιού.

«Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον» για τον κ. Τσίπρα. Φαντάζομαι ότι αυτό τουλάχιστον το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος. Γι’ αυτό και στο βαθμό που θα παραμένει στην δική του ευχέρεια να επιλέξει τον χρόνο των εκλογών, θα το κάνει με μοναδικό κριτήριο να περισώσει ότι μπορεί από την βέβαιη εκλογική του συντριβή. Και έχει αποδείξει ότι προκειμένου για το μικροκομματικό του όφελος δεν έχει κανένα ενδοιασμό.

Παρότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε και στο ευαίσθητο αυτό εθνικό θέμα τον μικροτακτικισμό, την πόλωση και τον διχασμό, εμείς κρατήσαμε καθαρή και υπεύθυνη στάση. Σε αντίθεση με την ΝΔ που επέλεξε εκ προοιμίου μια στείρα αντιπολιτευτική στάση αναιρώντας και τις δικές της θέσεις και την διαμορφωμένη εδώ και δεκαετίες εθνική γραμμή. Εμείς προδιαγράψαμε με σαφήνεια τις προϋποθέσεις που θα καθιστούσαν μια συμφωνία ολοκληρωμένη , βιώσιμη και εθνικά επωφελή λύση. Στο πλαίσιο αυτό βασική μας άποψη αποτελεί ότι η λύση θα πρέπει να αντιμετωπίζει οριστικά και αποτελεσματικά όλα τα θέματα αλυτρωτισμού. Μια συμφωνία που περιλαμβάνει την αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικότητας και «μακεδονικής» γλώσσας «πυροδοτεί» τον αλυτρωτισμό και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι γέννημα – θρέμμα και ηγείται μιας βαθιά συντηρητικής, πελατειακής και αντιλαϊκής παράταξης. Κανένα δήθεν μετριοπαθές, μεταρρυθμιστικό προσωπείο δεν μπορεί να κρύψει τους κινδύνους από την παλινόρθωση της δεξιάς. Θέλω εδώ να επισημάνω και μετά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή ότι τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τσίπρας αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Την ώρα που οφείλουμε απαντήσεις για τα προβλήματα του κόσμου και οι δυο επιδόθηκαν σε κοκορομαχίες και σε ακραία πόλωση.

Εμείς διεκδικούμε αυτόνομο πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και μετεκλογικά θα επιδιώξουμε την εθνική συνεννόηση γύρω από ένα προοδευτικό σχέδιο για την διακυβέρνηση της . Αυτό που θα ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό στις εκλογές είναι ισχυρή εντολή για να εγγυηθούμε Πολιτική Σταθερότητα και Προοδευτική Διακυβέρνηση.

Είναι αναμενόμενο ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του Μαξίμου να επιστρατεύσουν και κατά την προεκλογική περίοδο, κάθε βρώμικο μέσο για να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, με συκοφαντίες, ψεύδη και ενορχηστρωμένες επιθέσεις μέσω του φιλικού τους «κίτρινου τύπου». Η θέση μας είναι απόλυτα σαφής: Διαφάνεια παντού και για όλους. Όμως η αδιαφάνεια και η διαφθορά, αντιμετωπίζονται με πολιτικές ενίσχυσης των θεσμών και του κράτους δικαίου.

Η παράταξη μας είναι αυτή που εδώ και δύο χρόνια έχει προτείνει την κατάτμηση των μεγάλων Περιφερειών.
Είναι μέτρο που θα συμβάλλει στην αμεσότερη σχέση των πολιτών με τους βουλευτές και στον περιορισμό και στον καλύτερο έλεγχο των δαπανών των υποψηφίων
Εμείς είμαστε θετικοί επί της αρχής και περιμένουμε να δούμε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις.
Όμως επισημαίνω ότι για μια ακόμη φορά οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν νομοθετούν με βάση αρχές αλλά καιροσκοπικά.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου και με τις ομόφωνες αποφάσεις μας στο συνέδριο του Μαρτίου, αποτυπώθηκε με σαφήνεια το πολιτικό και προγραμματικό μας πλαίσιο. Σε αυτό δεσμευθήκαμε όλοι. Ο καθένας με τη αλλαγή στάσης, αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον προοδευτικό κόσμο και θα κριθεί από αυτόν. Εμείς προχωρούμε μόνο μπροστά με αποφασιστικότητά και αισιοδοξία. Το Κίνημα Αλλαγής δυναμώνει, παρά τα χτυπήματα. Προχωράμε με όσους θέλουν και μπορούν να υπηρετήσουν με ευθύνη και συνέπεια την ανόθευτη στρατηγική του αυτόνομου ρόλου απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

 


Σχολιάστε εδώ