Νέα ιστοσελίδα απέκτησε ο Δήμος Πειραιά

Νέα ιστοσελίδα απέκτησε ο Δήμος Πειραιά

 

Νέα ιστοσελίδα χρηστική και πιο φιλική προς τους δημότες και τους επισκέπτες απέκτησε ο Δήμος Πειραιά. Το νέο site (www.piraeus.gov.gr) είναι εύχρηστο, καλαίσθητο και λειτουργικό.

Σχεδιάστηκε εξ’ αρχής ακολουθώντας τις σύγχρονες προδιαγραφές, προκειμένου να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους δημότες, να διευκολύνει τις συνδιαλλαγές τους με τον Δήμο Πειραιά και να εξυπηρετεί τους επισκέπτες της πόλης.

Σημειώνεται πως σήμερα ξεκινάει η πιλοτική λειτουργία της νέας ιστοσελίδας ενώ από Σεπτέμβρη θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να λαμβάνουν χρηστικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες του Δήμου, να προχωρούν σε ηλεκτρονικές συνδιαλλαγές, να ενημερώνονται για τις αποφάσεις που λαμβάνουν ο Δήμαρχος και τα αρμόδια όργανα του Δήμου, για Διαγωνισμούς και Δημοπρασίες που διενεργεί ο Δήμος Πειραιά, καθώς και για τα δρώμενα και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον Πειραιά. Επιπλέον οι επισκέπτες της πόλης μας μπορούν να ενημερωθούν για την ιστορία, τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του επεσήμανε πως το νέο site του Δήμου Πειραιά www.piraeus.gov.gr είναι μια σύγχρονη ηλεκτρονική πλατφόρμα, που πληροί όλες τις προδιαγραφές προκειμένου οι δημότες να εξυπηρετούνται άμεσα από τον Δήμο Πειραιά. Ο κ. Μώραλης πρόσθεσε, πως με τη σύγχρονη σχεδίαση του νέου site και την εύκολη πλοήγηση, οι πολίτες διευκολύνονται στις συνδιαλλαγές τους με τον Δήμο, ενώ μπορούν να ενημερωθούν για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη. Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πειραιά σημείωσε πως έχει δοθεί έμφαση και στην τουριστική προβολή του Πειραιά, με χρήσιμες πληροφορίες για τα αξιοθέατα, την ιστορία, τον πολιτισμό, μέσα από ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών για την πόλη. «Ως Δημοτική Αρχή επιθυμούμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για έναν σύγχρονο δίαυλο επικοινωνίας και εξυπηρέτησης. Πιστεύω πως οι δημότες μας θα αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει το νέο site του Δήμου Πειραιά», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Ανδρέας Βεντούρης, σε δήλωσή του υπογράμμισε: «Θέλουμε ο Πειραιάς να είναι μία σύγχρονη πόλη σε όλα τα επίπεδα. Εδώ και καιρό είχαμε εντοπίσει την ανάγκη δημιουργίας νέας ιστοσελίδας, στα πρότυπα αντίστοιχων μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στους δημότες και τους επισκέπτες

μας, να μπορούν με τρόπο απλό να λαμβάνουν όλη την πληροφορία για την πόλη μας. Σχεδιαστικά λοιπόν, δόθηκε έμφαση στην ενημέρωση, τις υπηρεσίες και την τουριστική προβολή. Η νέα ιστοσελίδα θα είναι προσβάσιμη στη διεύθυνση www.piraeus.gov.gr και από σήμερα ξεκινάει η πιλοτική της λειτουργία έως το Σεπτέμβρη, οπότε και θα τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία. Στο διάστημα αυτό θα προβούμε σε βελτιώσεις και θα προσθέσουμε μία σειρά ηλεκτρονικών υπηρεσιών (πχ ηλεκτρονικές πληρωμές), οι οποίες θα διευκολύνουν τη συναλλαγή και αλληλεπίδραση των δημοτών με τον Δήμο. Η παλιά ιστοσελίδα παραμένει σε λειτουργία μέχρι την έναρξη της πλήρους παραγωγικής λειτουργίας της νέας ιστοσελίδας».


Σχολιάστε εδώ