Σε μέρες… ξηρασίας το Ποτάμι!

Σε μέρες… ξηρασίας το Ποτάμι!

-Τέλος το σύμφωνο συμβίωσης με το Κίνημα Αλλαγής

Το χρονικό ενός εδώ και καιρό προαναγγελθέντος διαζυγίου αναμένεται να επικυρωθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση των αντιπροσώπων του Ποταμιού. Κατά πληροφορίες, ο Στ. Θεοδωράκης θα εισηγηθεί την αποχώρηση του κόμματος από το Κίνημα Αλλαγής και στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει τα στελέχη εκτιμάται ότι θα ταχθούν υπέρ, στη μεγάλη τους πλειονότητα τουλάχιστον. Οι διαφωνίες με τη Φ. Γεννηματά, συχνό φαινόμενο όλους αυτούς τους μήνες, που κορυφώθηκαν στο Σκοπιανό, δεν ήταν ο μόνος λόγος που αποφάσισε ο κ. Θεοδωράκης να… χωρίσει. Ρόλο έπαιξαν οι πιέσεις δύο-τριών βουλευτών που ζητούσαν επιτακτικά να εγκαταλείψουν το Κίνημα Αλλαγής, σε διαφορετική περίπτωση θα εγκατέλειπαν το Ποτάμι με προορισμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη, η σύμπλευσή του με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε ως αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων (σε ποσοστό της τάξης του 70% – 80%) του Ποταμιού να μετακινηθεί προς τη Νέα Δημοκρατία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ «Π»: Το διαζύγιο είναι γεγονός


Στη σημερινή συνεδρίαση ο κ. Θεοδωράκης θα εισηγηθεί τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, όπου θα καθοριστεί η περαιτέρω αυτόνομη πορεία του κόμματος. Δεν είναι λίγοι ωστόσο εκείνοι που πιστεύουν ότι το Ποτάμι έχει μπει σε πορεία διάλυσης κι ότι πριν και μετά το συνέδριο θα υπάρξουν αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών με προορισμό είτε τον ΣΥΡΙΖΑ είτε τη Νέα Δημοκρατία.

Άλλωστε το 1% που καταγράφει το Ποτάμι στις δημοσκοπήσεις δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας εν όψει των επόμενων εκλογών. Θεωρούν, δε, σχεδόν βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα ο κ. Θεοδωράκης θα υποχρεωθεί να διαπραγματευτεί τη συνεργασία με άλλο κόμμα, είτε ως πρόσωπο είτε ως επικεφαλής κόμματος. Τα περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά, καθώς αν επιθυμεί να επιβιώσει πολιτικά έχει δυο δρόμους να διαβεί: Ένας που οδηγεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ κι ο άλλος που… τελειώνει στη Νέα Δημοκρατία. Υπό την προϋπόθεση ότι ένα από τα δύο κόμματα θα ανοίξει τις πόρτες του για εκείνον.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ «ΠΑΡΟΝ»

Σχολιάστε εδώ