Θα ξυπνήσει επιτέλους η Αθήνα για τη Θράκη;

Θα ξυπνήσει επιτέλους η Αθήνα για τη Θράκη;

Ο γνωστός μειονοτικός Πομάκος Σεμπαϊδίν Καραχότζα έθιξε με παρέμβασή του ένα ζήτημα για το οποίο στην Αθήνα όταν διαβάζουμε απλώς εκπλησσόμεθα κάθε φορά, αλλά προφανώς τίποτε δεν γίνεται και κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται.

Ο Σεμπαϊδίν Καραχότζα λοιπόν αναφέρθηκε στις εικόνες που είδαμε με τις τελετές που οργανώθηκαν και στον Εχίνο για τη λήξη των θρησκευτικών μαθημάτων…

Αυτά τα μαθήματα θρησκευτικών και η διδασκαλία του Κορανίου γίνονται κατά τις απογευματινές ώρες μέσα στο τζαμί του κάθε οικισμού και τα παρακολουθούν συνήθως παιδιά 6 – 12 ετών, δηλαδή παιδιά δημοτικού, που επιπλέον διδάσκονται και τουρκικά. Και ο κ. Καραχότζα θέτει τα ερωτήματα:

«Είναι νόμιμη η λειτουργία αυτών των φροντιστηρίων; Υπάρχει, δηλαδή, κάποια διαδικασία αδειοδότησής τους, κι αν ναι από ποιον φορέα και με ποια διαδικασία; Οι χώροι στους οποίους γίνονται αυτά τα μαθήματα είναι ασφαλείς για παιδιά τόσο μικρής ηλικίας; Τηρούνται, δηλαδή, όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας των μαθητών και ποιος το ελέγχει αυτό;

Οι χοτζάδες που διδάσκουν από πού πληρώνονται; Δηλώνουν στην εφορία τα χρήματα που παίρνουν;

Το ότι μέσα σε αυτά τα σχολεία τα μικρά παιδιά διδάσκονται όχι απλά τα τουρκικά ως γραφή κι ανάγνωση, αλλά κυρίως μαθαίνουν να αγαπούν την Τουρκία και να μισούν την Ελλάδα είναι νόμιμο; Το επιτρέπει η επίσημη Ελληνική Πολιτεία;».

Ο Σεμπαϊδίν Καραχότζα θέτει σοβαρά ερωτήματα, αλλά δεν είδαμε κανέναν υπεύθυνο να δίνει απα­ντήσεις. Προφανώς, κανείς δεν θέλει να δυσαρεστήσει τους χρηματοδότες αυτών των «κρυφών σχολείων» του «τουρκισμού» στη Θράκη, κυριότερος των οποίων είναι το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ