Αλ. Τσίπρας: Φτάσαμε στο τέλος των Μνημονίων και συνεχίζουμε (βίντεο)

Αλ. Τσίπρας: Φτάσαμε στο τέλος των Μνημονίων και συνεχίζουμε (βίντεο)

Μετά την ιστορική απόφαση του χθεσινού Eurogroup που αποφάσισε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η Ομιλία στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Για μια ιστορική ημέρα για την χώρα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, μία ημέρα μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε το Eurogroup.

Στην ομιλία του στο Αίθριο του Ζαππείου ο κ. Τσίπρας, τόνισε ότι σήμερα «είναι μια ημέρα που πρέπει να επιτρέψουμε στον εαυτό μας ένα αισιόδοξο χαμόγελο».

«Σήμερα είμαστε εδώ για να δώσουμε ελπίδα και χαρά να χαμογελάσουμε μαζί», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι μετά τις χθεσινές αποφάσεις η Ελλάδα γυρίζει οριστικά σελίδα.

«Φεύγουμε από την παλιά Ελλάδα της ολιγαρχίας και της διαπλοκής. Παραλάβαμε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού και της χρεωκοπίας, μια χώρα μηδενικών προσδοκιών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «σε αυτή την προσπάθεια συγκρουστήκαμε επώδυνα και δεν διστάσαμε στις δυσκολίες φτάσαμε στο τέλος μιας εποχής».

«Φτάσαμε στο τέλος των μνημονίων και συνεχίζουμε», επεσήμανε.

Παράλληλα, τόνισε πως σήμερα είναι μια ημέρα «να επιτρέψουμε στον εαυτό μας ένα αισιόδοξο χαμόγελο».

«Η Ελλάδα γίνεται μια χώρα κανονική, ξαναγράφεται στον παγκόσμιο χάρτη, αλλά όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα του χθες, της σπατάλης και της διαφθοράς. Το αντίθετο. Σημαίνει ότι με τις δικές μας δυνάμεις θα χτίσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, «πλέον έχουμε αποκτήσει και αποκαταστήσει την απόδοση της ελληνικής οικονομίας και τώρα θα προχωρήσουμε σε στοχευμένες ελαφρύνσεις».

«Έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε μείωση φόρων το 2019, να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης και να προχωρήσουμε στην αύξηση του κατώτατου μισθού, να βάλουμε στο επίκεντρο τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας», ανέφερε.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη χθεσινή ιστορική, όπως είπε, απόφαση του eurogroup. «Το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο», δήλωσε προσθέτοντας ότι «δεν θέλαμε οποιαδήποτε λύση αλλά μια πειστική λύση για τους επενδυτές, ώστε να βγούμε στις αγορές, χωρίς να πάρουμε νέο δάνειο, και χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης και μασκαρεμένα μνημόνια».

«Τα μέτρα εξασφαλίζουν την ρευστότητα της χώρας. Αποκτάμε χώρο για να ασκήσουμε στοχευμένη κοινωνική πολιτική, η χώρα είναι δεσμευμένη στους στόχους που έχει συμφωνήσει», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Η εποπτεία έτσι όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης καμία σχέση δεν έχει με το μηχανισμό της μνημονιακής επιτροπείας που ζήσαμε», τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να υπογραμμίσει ότι «η Ελλάδα πλέον θα έχει την ευθύνη για τον εαυτό της και για το μέλλον της». Η Ελλάδα επιστρέφει αποκλειστικά στους Έλληνες», σημείωσε.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «το καθεστώς άρσης κυριαρχίας, ο μνημονιακός καταγκανασμός έλαβε τέλος μετά από οκτώ χρόνια».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας απέδωσε τα εύσημα στον υπουργό και τον υφυπουργό Οικονομικών για την σκληρή δουλειά που έκαναν.

Με ππληροφορίες απο το naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ