Αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών ζητά ο Καμμένος

Αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών ζητά ο Καμμένος

Αυξημένη πλειοψηφία τουλάχιστον 180 βουλευτών ως προϋπόθεση για την κοινοβουλευτική κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ζητεί από την κυβέρνηση ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να επικυρώσει τη συμφωνία.

«Θα ζητήσουμε να έρθει η συμφωνία με τουλάχιστον 180» είπε ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του αμέσως μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το ονοματολογικό. Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα καταψηφίσουν τη συμφωνία και αποκάλυψε ότι έχει ήδη ενημερώσει την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το αίτημά του να απαιτηθεί αυξημένη πλειοψηφία στην κύρωση της συμφωνίας.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι μέχρι να έρθει προς κύρωση η συμφωνία στην Ελλάδα οι ΑΝΕΛ θα στηρίζουν την κυβέρνηση με κύριο στόχο την έξοδο από το Μνημόνιο και την αντιμετώπιση των μεγάλων υποθέσεων διαφθοράς.

Ο κ. Καμμένος προεξόφλησε, ωστόσο, ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή λόγω των έντονων αντιδράσεων του Προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ, αλλά και της εθνικιστικής αντιπολίτευσης VMRO – DPMNE. «Δεν θα περάσει από τα Σκόπια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Σχέδιο τρομοκράτησης με συμμετοχή οπαδών της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προχώρησε, όμως, και στην καταγγελία ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δέχονται σωρεία απειλητικών τηλεφωνημάτων από πρόσωπα που επιχειρούν να τους τρομοκρατήσουν απειλώντας ακόμα και με κρεμάλες και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει εμπλοκή. Κάλεσε, μάλιστα, τη Δικαιοσύνη να παρέμβει για να ανοιχτούν τα τηλέφωνα και να διαπιστωθεί ποιοι απειλούν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ.

«Δεχόμαστε χιλιάδες SMS από οπαδούς της ΝΔ» είπε και κατήγγειλε ότι κάποιοι τηλεφωνούν παιδιά στις 3 το πρωί και τους λένε ότι αύριο θα πάρουν «το κεφάλι του πατέρα τους». Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι τα τηλέφωνα και τα προσωπικά στοιχεία των βουλευτών και οπαδών των ΑΝΕΛ έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από συγκεκριμένη ιστοσελίδα και κατηγόρησε τη ΝΔ «του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη» ότι συνεργάζεται με τη Χρυσή Αυγή και τους «νεοφασίστες».

Ο Μητσοτάκης συμφωνεί στο εξωτερικό και στο εσωτερικό κάνει το Μακεδονομάχο

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση και στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του στο ονοματολογικό. Ειδικότερα τον κατηγόρησε ότι στο εξωτερικό υπόσχεται ότι θα ισχύσει η συμφωνία και στο εσωτερικό «παριστάνει τον Μακεδονομάχο». Κατηγόρησε όμως και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το ότι στο παρελθόν διαπραγματεύονταν το όνομα Μακεδονία και τώρα «γίνονται Μακεδονομάχοι». Επίσης κατήγγειλε ότι η ΝΔ δεν κατέθεσε την πρόταση μομφής για να μην περάσει η συμφωνία αλλά για να πέσει η κυβέρνηση και να μην επιτευχθεί η επικείμενη έξοδος από το Μνημόνιο.

Επίσης διέψευσε ότι η συμφωνία έχει έννομες συνέπειες και αντέτεινε ότι πρόκειται για “σχέδιο συμφωνίας”.

Πηγη: kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ