ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι το έργο  της καταπολέμησης κουνουπιών εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα. Τα συνεργεία των αναδόχων είναι σε πλήρη ανάπτυξη και προβαίνουν καθημερινά στους απαιτούμενους ψεκασμούς και λοιπές επεμβάσεις, τόσο από εδάφους όσο και από αέρος.

Σημειώνεται ότι την τελευταία περίοδο στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εκδηλώνονται οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών (σύμφωνα με το Εργαστήριο Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), με αποτέλεσμα τη δημιουργία πλημμυρικών καταστάσεων μεγάλης έκτασης που αυξάνουν τους πληθυσμούς των κουνουπιών. Η αύξηση αυτή του πληθυσμού των κουνουπιών θεωρείται παροδική και βρίσκεται ήδη σε φάση ομαλοποίησης, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του δικτύου σύλληψης ακμαίων κουνουπιών που έχει εγκατασταθεί και βρίσκεται σε λειτουργία, καθώς και από τη μείωση του αριθμού κλήσεων παραπόνων πολιτών στην υπάρχουσα για το σκοπό αυτό τηλεφωνική γραμμή.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα εντατικοποίησης των εργασιών καταπολέμησης κουνουπιών, που επικεντρώνονται στον έλεγχο των περιστασιακών εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών και κυρίως στην καταπολέμηση των ειδών κουνουπιών που ενέχονται σε προβλήματα δημόσιας υγείας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις εστίες του  αστικού συστήματος των πόλεων και οικισμών για την καταπολέμηση των ειδών κουνουπιών που παράγονται από αυτές, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνιστάται παράλληλα στους πολίτες να λαμβάνουν τα μέτρα ατομικής προστασίας για την αποφυγή τσιμπημάτων κουνουπιών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα όχλησης από τους πληθυσμούς που διαφεύγουν παρά τις επεμβάσεις των έργων καταπολέμησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Σχολιάστε εδώ