Πολλά προβλήματα για το ΚΙΝΑΛ στoν Πειραιά

Πολλά προβλήματα για το ΚΙΝΑΛ στoν Πειραιά

Την επόμενη Κυριακή έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη διοικήσεων στις τοπικές επιτροπές του Κινήματος Αλλαγής σ’ όλη τη χώρα.
Στον Πειραιά και ιδιαίτερα στην Α’ Περιφέρεια τα μηνύματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Υπάρχει απροθυμία στελεχών να συμμετάσχουν, ενώ δεν λείπουν και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ οπαδών των διαφόρων τάσεων.

Οι επιλογές της ηγεσίας για εκπροσώπηση της περιφέρειας στα ανώτερα όργανα του Κινήματος προκάλεσαν πολλές δυσαρέσκειες, γιατί δεν προωθήθηκαν εκείνοι που… μπορούσαν να τραβήξουν το κάρο, αλλά εκείνοι που… μίλαγαν πολύ. Έτσι, όσοι είχαν δουλέψει μέχρι τώρα, μένουν συνειδητά στο περιθώριο. Επειδή τα τοπικά στελέχη φοβούνται… Βατερλώ, εισηγήθηκαν να μη γίνουν τοπικές στα πέντε διαμερίσματα του δήμου, αλλά να συρρικνωθούν σε τρεις, μία στο Α’ Διαμέρισμα, μία στο Β’ και το Γ’ και μία στο Δ’ και στο Ε’. Η εισήγηση δεν έγινε δεκτή και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα πάνε για πέντε επιτροπές.

Οργανώνεται η ΝΔ
Από την πλευρά της, η ΝΔ προχωράει στον σχεδιασμό των ψηφοδελτίων της στις δύο περιφέρειες του Πειραιά με σκοπό να εκλέξει πέντε βουλευτές (δύο στην Α’ και τρεις στη Β’ ή το α­ντίστροφο), εφόσον, βέβαια, καταφέρει να πάρει αυτοδυναμία. Στόχος της ηγεσίας είναι να κάνει ριζική ανανέωση και να βάλει νέα πρόσωπα, με ιστορία όμως στην κάθε περιοχή και με διείσδυση σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Στην Α’ Πειραιά θεωρείται σίγουρη η συμμετοχή του Χριστόφορου Μπουτσικάκη και της κόρης της επί σειρά ετών δημοτικής συμβούλου και αντιδημάρχου Πασχαλίνας Καλαγιά. Στη Β’ Πειραιά, τα νέα πρόσωπα θα είναι ο Δήμος Σταματάτος από τον Ρέντη και μία από τις πιο δυναμικές γυναικείες παρουσίες στην περιφέρεια, η Κερατσινιώτισσα Αλεξάνδρα Γκανά.

Ακούγεται, επίσης, ότι θα υπάρξουν και πρόσωπα-έκπληξη από διάφορους χώρους ιδιαίτερης προβολής (π.χ. από τον καλλιτεχνικό χώρο).

Φωτό: naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ