Δισεκατομμύρια φέρνει η ναυτιλία

Δισεκατομμύρια φέρνει η ναυτιλία

Και ποιος δεν τα έχει βάλει με τους εφοπλιστές μας, ιδιαίτερα όταν είναι… σφιχτοχέρηδες, με όποια εξήγηση δίνει ο καθένας από τους πολιτικούς μας και όχι μόνο…

Η ναυτιλία μας, όμως, είναι από τους μεγάλους αιμοδότες της ελληνικής οικονομίας και της απασχόλησης, με χιλιάδες ναυτικούς μας στα πλοία της, από ναύτες μέχρι πλοιάρχους.

Στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια», που φέτος έκλεισε τα 50 της χρόνια, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε με έμφαση στην ομιλία του ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία να παραμείνει η ναυτιλία στην κορυφή της ευρωπαϊκής αναπτυξιακής ατζέντας», επισημαίνοντας ότι «το 2017 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που εισέρρευσε στη χώρα ξεπέρασε τα 9 δισ. ευρώ, σχεδόν 20% πάνω σε σχέση με το 2016».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θόδωρος Βενιάμης έστειλε το μήνυμα ότι η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας δεν είναι δεδομένη και χρειάζεται να διασφαλιστεί απέναντι στις συνεχείς πολιτικές στήριξης της ναυτιλίας από άλλα έθνη, κυρίως στην Ασία.

Στα φετινά «Ποσειδώνια» μετείχαν 2.010 εκθέτες από 92 χώρες, σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχών, με αύξηση 16%. Υπολογίζεται δε ότι οι επισκέπτες ήταν πάνω από 22.000.


Σχολιάστε εδώ