05/06/2016 – Μ. Σπυράκη: «Θα διαλύσουμε δομές. Οι δομές έχουν λειτουργικά έξοδα και πολύ υψηλό κόστος»

05/06/2016 – Μ. Σπυράκη: «Θα διαλύσουμε δομές. Οι δομές έχουν λειτουργικά έξοδα και πολύ υψηλό κόστος»

«Θα διαλύσουμε δομές. Οι δομές έχουν λειτουργικά έξοδα και πολύ υψηλό κόστος», δήλωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, όταν ρωτήθηκε για το οικονομικό πλάνο του κόμματός της, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Τ. Χατζή και Ν. Παναγιωτόπουλο.

Το πλήρες κείμενο των σχετικών δηλώσεων της κυρίας Σπυράκη, έχει ως εξής:

«Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ: (…)Το κράτος συνεχίζει να είναι σπάταλο, να είναι ακριβό, να μην είναι αποδοτικό και το μόνο που κάνει η κυβέρνηση και με την αύξηση του ΦΠΑ και με όλες τις άλλες κινήσεις που κάνει, είναι να προστατεύει τους πελάτες της. Είναι πολιτική επιλογή. Να προστατεύει έναν στρεβλό δημόσιο τομέα.

Τ. ΧΑΤΖΗΣ: Ωραία, αυτό το κάνει η κυβέρνηση. Εσείς έχετε πρόταση κυρία Σπυράκη; Έχετε πλάνο, έχετε ένα σχέδιο να μας δείξετε τώρα ή να μας το πείτε προφορικά, ότι εμείς έχουμε αυτό το φορολογικό πλαίσιο στο οποίο θα στηριχθούμε για να πάμε στην ανάπτυξη;

Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ: Βεβαίως. Εμείς επεξεργαζόμαστε ένα φορολογικό πλαίσιο που θα χαμηλώσει τους συντελεστές και θα αυξήσει τα έσοδα. Δε λέμε λόγια του αέρα ούτε κάνουμε εξαγγελίες.

Τ. ΧΑΤΖΗΣ: Εγώ σας έκανα μία ερώτηση. Απάντηση δεν πήρα.

Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ: Γιατί δεν πήρατε απάντηση κύριε Χατζή; Θέλετε να σας πούμε ακριβώς αν θα μειώνουμε 1% κάθε μήνα τον συντελεστή;

Τ. ΧΑΤΖΗΣ: Εμ, δεν θέλω κυρία Σπυράκη;

Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ: Θα το δείτε κύριε Χατζή.

Τ. ΧΑΤΖΗΣ: Έρχεστε και ζητάτε εκλογές κυρία Σπυράκη. Και αφού ζητάτε εκλογές, πρέπει να μας πείτε σε εμάς τους απλούς πολίτες, παιδιά, αυτό θα είναι.

Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ: Αυτό θα είναι. Θα είναι χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, θα είναι λιγότερο σπάταλο κράτος.

Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μειώνετε μισθούς, θα μειώνετε προσωπικό κυρία Σπυράκη;

Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ: Θα διαλύσουμε δομές, κ. Παναγιωτόπουλε. Οι δομές έχουν λειτουργικά έξοδα και πολύ υψηλό κόστος. Η μεταφορά υπαλλήλων από τη μία κατεύθυνση στην άλλη κάνει το κράτος αποδοτικότερο.

Τ. ΧΑΤΖΗΣ: Γιατί όταν είσαστε κυβέρνηση δεν το κάνατε;

Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ: Γιατί κάναμε πολλά και σοβαρά βήματα και πολλά λάθη και πολλές παραλείψεις. Και γιατί το 2014 μπαίναμε σε προληπτική πιστοληπτική γραμμή και καταλήξαμε σε ύφεση, 86 δισεκατομμύρια δάνειο, 9 δισεκατομμύρια μέτρα και έπονται και άλλα. Γι΄ αυτό».

ΠΗΓΗ: stigmiotypa.gr


Σχολιάστε εδώ