Πλεόνασμα φτώχειας και «μαξιλάρι» αφαίμαξης της Αγοράς…

Πλεόνασμα φτώχειας και «μαξιλάρι» αφαίμαξης της Αγοράς…

Πλασμένο από στέρηση… οξυγόνου / ρευστού χρήματος από την Αγορά είναι το πλεόνασμα των 2,28 δισ. ευρώ που επετεύχθη το πρώτο τετράμηνο του 2018, για το οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση.

Προέρχεται από φόρους προηγούμενων ετών, έσοδα από την ΕΕ και συρρίκνωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων αλλά και από το… φρένο στην απόδοση των πόρων στα νοσοκομεία. Να σημειωθεί ότι ο στόχος για πλεόνασμα ήταν μόλις 374 εκατ. ευρώ.


 Ήδη μέσω των repos η κυβέρνηση έχει κάνει… καβάτζα / «μαξιλάρι» 22,5 δισ. ευρώ, ήτοι αύξηση μέσα σε 3 μήνες κατά 7,6 δισ. ευρώ.


Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, με το ok των «θεσμών», μαζεύει λεφτά για τη δημιουργία «μαξιλαριού» εν όψει της περιβόητης «καθαρής εξόδου» από τα Μνημόνια τον Αύγουστο, προκειμένου να μην πιει ο πρωθυπουργός το πικρό ποτήρι της προληπτικής πιστωτικής γραμμής, που μετά χαράς τού προσφέρει ο… φίλος του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Η διέξοδος είναι τα διαθέσιμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για βραχυπρόθεσμο δανεισμό. Μόνο που με τη… μέθοδο αυτή στερεί ζεστό χρήμα από την Αγορά και γενικά από την οικονομία. Ήδη μέσω των repos η κυβέρνηση έχει κάνει… καβάτζα / «μαξιλάρι» 22,5 δισ. ευρώ, ήτοι αύξηση μέσα σε 3 μήνες κατά 7,6 δισ. ευρώ.


Σχολιάστε εδώ