Άσυλο στους 8 τούρκους αξιωματικούς κάνει έξαλλη την Άγκυρα

Άσυλο στους 8 τούρκους αξιωματικούς κάνει έξαλλη την Άγκυρα

Νέα δεδομένα στην υπόθεση των οκτώ τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα δημιουργεί η απόφαση, ο­ριστική και αμετάκλητη, του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε έναν εξ αυτών, απορρίπτοντας με μεγάλη πλειοψηφία το αίτημα του υπουρ­γού Μεταναστευτικής Πολιτικής να ακυρωθεί το άσυλο που είχε ήδη χορηγηθεί στον τούρκο αξιωματικό.

Μετά την απόφαση αυτή του ΣτΕ θα αρθούν άμεσα οι περιοριστικοί όροι, θα αφεθεί ελεύθερος, ενώ θα του χορηγηθούν τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου, εάν κι εφόσον το επιθυμεί, να ταξιδέψει εκτός ελληνικής επικράτειας.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να αποτελέσει «πιλότο» και για τους άλλους επτά τούρκους αξιωματικούς που, ως γνωστόν, κατέφυγαν στην Αλεξαν­δρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Άγκυρας στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι «γίνεται φανερό ότι η Ελλάδα είναι χώρα που προσφέρει προστασία και καταφύγιο σε πραξικοπηματίες». Τονίζεται ότι η από­φαση αυτή προσβάλλει βαθύτατα τη συνείδηση του τουρκικού έθνους, ενώ εκφράζεται η ελπίδα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν θα επαναλάβει στο μέλλον παρόμοια λάθη.


Σχολιάστε εδώ