Συμμετοχή ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Συμμετοχή ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

«Η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην κανονικότητα με την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο 2018 και οι ξένες επενδύσει συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών, μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη σημαντικών ρυθμών ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά την παρέμβασή του σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τις ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

«Οι ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις έχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, ο αγροτοδιατροφικός και η ενέργεια», πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδος-Ρωσίας, θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη του έτους στη Ρωσία. Επίσης, συμφωνήθηκε με την Ρωσική Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών να πραγματοποιηθεί μέσα στο φθινόπωρο 2018 μεγάλη επιχειρηματική και επενδυτική αποστολή στην Αθήνα.

Στην συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, Γιόργκι Καλαμάνοφ, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών, Αλεξάντρ Μουρίτσεφ, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Νικήτα Βαντσένκιν, ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δημήτρης Μπακόλας και ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης παραγωγών σιτηρών, Πάβελ Σουρίκιν. Τη συζήτηση συντόνισε ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Βελάνης.

Η τοπική κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης και το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο υπέγραψαν συμφωνία για την προώθηση τουριστικών και εμπορικών συναλλαγών. Επίσης οι είκοσι και πλέον ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Φόρουμ υπέγραψαν διμερείς συμφωνίες συνεργασίας σε τομείς όπως ο ναυτιλιακός, ο αγροτοδιατροφικός και ο τουρισμός.

Στο περιθώριο των εργασιών του Φόρουμ ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με την Υπουργό, αρμόδια για την Ολοκλήρωση και Μακροοικονομία της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής, Τατιάνα Βαλοβάγια.


Σχολιάστε εδώ