Τρέμουν στη ΝΔ από… Δεξιά

Τρέμουν στη ΝΔ από… Δεξιά

Ότι οι «μικροί» θα κόψουν ψήφους

Με σπασμωδικές κινήσεις κι επίδειξη αλαζονείας αντιδρούν στη Νέα Δημοκρατία στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς και στην προοπτική ίδρυσης νέων κομμάτων. Αφενός επιχειρούν να απαξιώσουν προκαταβολικά κάθε είδους πολιτική πρωτοβουλία με αναφορές για «γραφικούς» και «αναξιόπιστα πρόσωπα, χωρίς πολιτικό και κοινωνικό έρεισμα». Αφετέρου τους αποδίδουν χαρακτηρισμούς όπως «γενίτσαροι» και «Δούρειοι Ίπποι», κατηγορώντας τους ότι σκοπός τους είναι να υπονομεύσουν την πορεία της Νέας Δημοκρατίας προς την εξουσία προς… όφελος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα παραπάνω αποκαλύπτουν, αν μη τι άλλο, την ανησυχία και την αγωνία που υπάρχει στην Πειραιώς όσον αφορά τις διεργασίες που εξελίσσονται πέριξ και δίπλα στη Νέα Δημοκρατία. Καθώς στα ηγετικά κλιμάκια αντιλαμβάνονται ότι κάθε απώλεια δυνάμεων θα είναι πλήγμα για την παράταξη στη μάχη που δίνει για άνοδο στην εξουσία. Κι αυτό διότι ακόμη κι αν οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί δεν συγκεντρώσουν το όριο (3%) για την είσοδο στη Βουλή, τα ποσοστά (και οι ψήφοι) που θα πάρουν μπορούν να αποβούν μοιραία για την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας.


 «Δεν υπάρχει ζωτικός χώρος, ούτε στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας ούτε στο μεταρρυθμιστικό Κέντρο»,

υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Κυρ. Μητσοτάκης. Παράλληλα χαρακτήρισε «γραφικές ιστορίες», που… ακούει και δεν δίνει σημασία, τις φημολογούμενες διεργασίες για την ίδρυση νέων κομμάτων.


Απαντώντας, η ανεξάρτητη βουλευτής Κ. Παπακώστα, η οποία μετέχει στις διεργασίες, κατηγόρησε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για «ματαιοδοξία» και πως «προεξοφλεί τα ‘‘θέλω’’ των πολιτών». «Δεν είμαστε φεουδαρχική κοινωνία, αλλά δημοκρατική κοινωνία, την οποία πρέπει να αρχίσει να σέβεται ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε.

Κατά μία εκδοχή, η τοποθέτησή του αυτή αποπνέει αλαζονεία, άκρως ενοχλητική για ορισμένους, περιττή στην παρούσα φάση, καθώς μπορεί να δημιουργήσει κλίμα συμπάθειας για την απέναντι πλευρά. Κατά μία δεύτερη εκδοχή, δείχνει ανησυχία σχετικά με το πού μπορεί να καταλήξουν οι διεργασίες και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για τη Νέα Δημοκρατία. Παράγοντες της Πειραιώς προεξοφλούν την… αποτυχία του όποιου εγχειρήματος με το επιχείρημα ότι οι πολίτες που επιθυμούν να απαλλαγούν από τη σημερινή κυβέρνηση θα στοιχηθούν πίσω από τη Νέα Δημοκρατία.

Σημειώνουν ακόμη ότι κατά την προεκλογική περίοδο θα επικρατήσει κλίμα υψηλής πόλωσης, με συνέπεια μικρότεροι ή εκκολαπτόμενοι πολιτικοί σχηματισμοί να οδηγηθούν σε συρρίκνωση. Οι ως τώρα αντιδράσεις της παράταξης και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη δεν αποπνέουν πάντως την ίδια σιγουριά και αισιοδοξία. Κάθε άλλο.


Σχολιάστε εδώ