Δυσκολεύει ο νόμος Κατσέλη!

Δυσκολεύει ο νόμος Κατσέλη!

Αύξησαν οι «θεσμοί» τις προϋποθέσεις για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη, μία από τις οποίες, ίσως η πιο επιβαρυντική, είναι η άρση του τραπεζικού απορρήτου, κάτι που αποδέχθηκε η κυβέρνηση. Αυτή η απαίτηση ισχύει και για όσους έχουν υποβάλει ήδη αίτηση ένταξης, οι οποίοι θα πρέπει σε συγκεκριμένη προθεσμία να δηλώσουν ότι δέχονται να αρθεί το τραπεζικό τους απόρρητο. Όσοι δε υποβάλουν από δω και πέρα αίτηση θα πρέπει να συναινέσουν στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτου.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 157.146 αιτήσεις έ­νταξης στον ν. Κατσέλη και έχουν εκδικασθεί περίπου 50.000, από τις οποίες έχει απορριφθεί το 30% με 35%, το 60% με 65% έχει ρυθμιστεί με καταβολές από τον δανειολήπτη και 0,5% έχει διαγραφεί πλήρως.

Συμφωνήθηκε να υπάρξη πρόβλεψη και για τους εγγυητές, έκπτωση του οφειλέτη σε περίπτωση καθυστέρησης της καταβολής των δόσεων που ορίζονται με τη δικαστική απόφαση, επίσης ο Γ. Σταθάκης συμφώνησε με τους δανειστές να προβλέπεται η μη υπαγωγή των οφειλετών στο προστατευτικό πλαίσιο του νόμου, σε περίπτωση που, όπως αναφέρεται, οι αιτήσεις υπαγωγής τους απορρίφθηκαν, είτε επειδή σκόπιμα κατέστησαν αφερέγγυοι.


Σχολιάστε εδώ