Τσίπρας: «Καλοδεχούμενη» η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τσίπρας: «Καλοδεχούμενη» η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στη Σόφια αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας: «Καλοδεχούμενη» η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ανέφερε πως άκουσε με χαρά χθες τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετείται με τρόπο που στηρίζει την εθνική θέση. «Αυτή η στάση είναι καλοδεχούμενη, γνωρίζουμε καλά ότι διαπραγματευόμαστε για λογαριασμό όλων των Ελλήνων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν μεγαλύτερες ευαισθησίες και διαφορετικές απόψεις». Όπως είπε ο ίδιος είναι διαθέσιμος για ενημέρωση όσων ζητήσουν αν και είπε ότι δεν είμαστε σε καμπή που να απαιτεί σε Συμβούλιο Αρχηγών.

Όπως επεσήμανε, η κυβέρνηση υπερασπίζεται μια εθνική θέση διατυπωμένη εδώ και πολλά χρόνια. Ο πήχης είναι ψηλά και αυτό είναι θετική εξέλιξη γιατί δεν επιδιώκουμε εύθραυστη συμφωνία αλλά μια που θα αντέξει στο χρόνο και θα υιοθετηθεί από τους δυο λαούς. «Είναι δύσκολη διαπραγμάτευση, τη διεξάγουμε με σοβαρότητα εδώ και πολύ χρόνο. Έχουμε φτάσει σε κρίσιμο σημείο γιατί τα τελευταία μέτρα της διαδρομής είναι τα πιο δύσκολα».

Σημείωσε δε πως το όλο θέμα είναι κρίσιμο και για την αντιπολίτευσης στην πΓΔΜ και  που θα πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές στο Σύνταγμά της ενώ δεν δέχθηκε να αποκαλύψει το τι έχει συμφωνηθεί ξεκαθαρίζοντας ότι σε τέτοιες διαπραγματεύσεις «ή συμφωνείς σε όλα ή δεν συμφωνείς σε τίποτα».

Ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας είχε δηλώσει:

«Η επίλυση του προβλήματος του ονόματος των Σκοπίων έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση, όχι μόνο το erga omnes, αλλά & τη συνταγματική αλλαγή στη γειτονική χώρα. H συνταγματική αλλαγή είναι μια προϋπόθεση, από την οποία η χώρα μας δεν μπορεί να κάνει πίσω ούτε ένα χιλιοστό».

 


Σχολιάστε εδώ