Η «Δυτική Θράκη» είναι περιοχή της καρδιάς μας…

Η «Δυτική Θράκη» είναι περιοχή της καρδιάς μας…

Το ακούει η Αθήνα;

Ένα νέο κατασκεύασμα προέκυψε μεταξύ των οργανώσεων που στήνει η Τουρκία με αιχμή τη Θράκη και τη μειονότητα. Η οργάνωση BATOB εκπροσωπεί, υποτίθεται, τους φοιτητές από τη Θράκη που σπουδάζουν στην Τουρκία και ήδη παραρτήματά της ανοίγουν σε διάφορες τουρκικές πόλεις, με πρώτη την Άγκυρα.

Στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση που οργάνωσε μάλιστα στην Άγκυρα, με θέμα την «προβολή της ‘‘Δυτικής Θράκης’’», η αφίσα ξεχώριζε καθώς παρέπεμπε στη σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης», ενώ στην οργάνωση αυτή έχουν εμπλακεί γνωστοί φανατικοί εκπρόσωποι του «τουρκισμού» στη Θράκη.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο ισχυρός παράγοντας, πρόεδρος του IRCICA, Χαλίτ Ερέν, ενώ χορηγός είναι η -τουρκική κρατική υπηρεσία- Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων (ΥΤΒ).

Ο αντιπρόεδρος της διεύθυνσης αυτής Χουσεΐν Γκιουντογάρ προέβη σε εξαιρετικά προκλητικές δηλώσεις, όπως ενημερωθήκαμε από το πάντοτε χρήσιμο και αξιόπιστο tourkikanea.gr.

Ο κύριος αυτός λοιπόν αναφέρθηκε «στα εδάφη αυτής της πατρίδας, που είναι πολύ πλατιά. Ενώ τα εδάφη της καρδιάς είναι ακόμη πιο πλατιά. Το πιο σημαντικό τμήμα στην περιοχή που αποκαλούμε ‘‘περιοχή της καρδιάς μας’’ αποτελείται από τα Βαλκάνια και τη ‘‘Δυτική Θράκη’’». Υποσχέθηκε, δε, απόλυτη στήριξη στους «ομογενείς της ‘‘Δυτικής Θράκης’’ καθώς και αύξηση των υποτροφιών για τα παιδιά της μειονότητας ώστε να σπουδάσουν στα τουρκικά πανεπιστήμια…

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ