Γερμανική ηλεκτρονική τράπεζα χρησιμοποιεί Bitcoins για τη μεταφορά δανείων!

Γερμανική ηλεκτρονική τράπεζα χρησιμοποιεί Bitcoins για τη μεταφορά δανείων!

Ο Γερμανός Radoslav Albrecht ίδρυσε μια ηλεκτρονική τράπεζα που επιτρέπει στους πελάτες να μεταφέρουν δάνεια οπουδήποτε στον κόσμο χρησιμοποιώντας το Bitcoin.

Το Bitbond χρησιμοποιεί κρυπτοσυστήματα όπως το Bitcoin για να παρακάμψει το διεθνές σύστημα μεταφοράς Swift για να δανείσει χρήματα ανά τον κόσμο γρήγορα και με χαμηλό κόστος. “Οι παραδοσιακές μεταφορές χρημάτων είναι σχετικά δαπανηρές λόγω των τελών συναλλάγματος και μπορούν να διαρκέσουν λίγες μέρες”, δήλωσε ο Albrecht στο Reuters TV στο γραφείο του στη μοντέρνα γειτονιά του Βερολίνου Prenzlauer Berg.

“Με την Bitbond, οι πληρωμές λειτουργούν ανεξάρτητα από τον τόπο όπου είναι πελάτες. Μέσω του διαδικτύου είναι πολύ, πολύ γρήγορο και τα τέλη είναι χαμηλά”.

Οι πελάτες διατηρούν τα δάνεια σε ψηφιακές μάρκες, όπως το Bitcoin, μόνο για δευτερόλεπτα ή λεπτά μέχρι να ανταλλάσσονται στο νόμισμα της χώρας όπου επιθυμούν να λάβουν τα χρήματα, αποφεύγοντας τα κρυπτογραφημένα νομίσματα που μεταβάλλουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Το Bitcoin έχει χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση για δάνεια, αλλά ποτέ δεν είναι ένας τρόπος μεταφοράς της πίστωσης σε νόμισμα διεθνώς.

Η υπηρεσία Albrecht αυξάνεται σε δημοτικότητα μεταξύ των πελατών από τότε που ξεκίνησε την εταιρεία το 2013. Το γραφείο του απασχολεί 24 άτομα από 12 χώρες που διαχειρίζονται δάνεια για 100 πελάτες ύψους περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια κάθε μήνα.

Οι περισσότεροι πελάτες είναι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων ή ελεύθεροι επαγγελματίες, λέει ο Albrecht. Τα δάνεια είναι σχετικά μικρά και δεν υπερβαίνουν τα 50.000 δολάρια. Το 2016, η Bitbond αδειοδοτήθηκε επίσημα ως τράπεζα και από τότε έχει κερδίσει πολλούς επενδυτές.

ΠΗΓΗ: reuter.com

Φωτο: REUTERS/DADO RUVIC//FILE PHOTO


Σχολιάστε εδώ