Αναγκαίος ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Αναγκαίος ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας


H
WIND στο 4ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του Economist

Οι παγκόσμιες προκλήσεις και το μέλλον του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα και την Ευρώπη τέθηκαν επί τάπητος στο 4ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του Economist, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου στη Λάρισα με τη στήριξη της WIND και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Για τις ισχυρές προκλήσεις του αγροτικού τομέα στη χώρα μας και τον αναγκαίο ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας, μέσα από τη σύγκλιση της τεχνολογίας με το οικοσύστημα της γεωργικής παραγωγής μίλησε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Γιώργος Σταμάτης, Marketing Manager Business Mobile Services της WIND:

«Το μέλλον της ελληνικής αγροτικής παραγωγής περνάει μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Γι’ αυτό έχουμε δημιουργήσει δίκτυα νέας γενιάς που προσφέρουν υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο Internet, όπως και το 4G και οι οπτικές ίνες και παράλληλα προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα Smart Agriculture IOT υπηρεσιών, όπως πχ. απομακρυσμένος έλεγχος συστημάτων άρδευσης ή παρακολούθηση θέσης και κίνησης συσκευών ή μηχανημάτων. Υπηρεσίες που προσθέτουν αξία και αναβαθμίζουν την ποιότητα των καθημερινών εργασιών στον αγροτικό κλάδο».

Μεταξύ των ομιλητών τοποθετήσεις έκαναν μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, ακαδημαϊκοί, τραπεζίτες καθώς επίσης και επικεφαλείς των μεγαλύτερων εταιρειών και συνεταιρισμών του κλάδου.

H WIND ως Χορηγός και Telecom Partner της διοργάνωσης πρόσφερε στο συνέδριο τεχνολογική υποδομή, άρτια τηλεπικοινωνιακή κάλυψη και υψηλού επιπέδου τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Για περισσότερες πληροφορίες:  www.agribusiness2018.economist.com


Σχολιάστε εδώ