ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ POS ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ POS ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΥΛΙΚΕΙΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με ανακοίνωσή του και μετά από πολύ προσπάθεια με επιστολές, έγγραφα και προβολή στα ΜΜΕ, ζητά την άμεση ανάκληση αυτής της παράλογης απόφασης, όπως αναφέρει, και την τελική εξαίρεση των σχολικών κυλικείων και συγκεκριμένα του ΚΑΔ: 56.29.20.04


Η ανακοινωση:

Με την έκδοση του νέου ΦΕΚ (‘β 4309/11-12-2017) και την απόφαση 133473/2017 «Ρύθμιση Υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα, σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν. 4446/2016,(Α΄240)»(Β΄1445), έπρεπε να τοποθετήσουμε υποχρεωτικά στα σχολικά κυλικεία τερματικά πληρωμής POS.

Ζητήσαμε την άμεση ανάκληση αυτής της παράλογης απόφασης και την τελική εξαίρεση των σχολικών κυλικείων και συγκεκριμένα του ΚΑΔ: 56.29.20.04 <<ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ (ΚΥΛΙΚΕΙΑ)>> από την εν λόγω απόφαση για ευνόητους λόγους τους οποίους αναλύσαμε σε πολλά έγγραφα και επιστολές του Σωματείου μας.

Σας ενημερώνουμε πως μετά από πολύ προσπάθεια (επιστολές – έγγραφα – τηλεφωνικές παρεμβάσεις – προβολή στα ΜΜΕ και σε κεντρικά κανάλια της τηλεόρασης) από το Σωματείο μας και με την στήριξη της ΓΣΕΒΕΕ, της Ομοσπονδίας μας ΠΟΚΔΙΣ, της ΟΕΕΘ, του ΕΕΘ αρχικά αλλά και τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια από άλλες περιοχές της Ελλάδος, τελικά έχουμε την απόφαση εκ νέου του Υπουργείου για την εξαίρεσή των σχολικών κυλικείων από την υποχρέωση χρήσης POS. Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια με ερώτηση στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης που συνυπογράφουν 25 βουλευτές του Σύριζα με πρωτοβουλία του βουλευτού Ν.Παρασκευόπουλου, καθώς και τη στήριξη με επιστολές του βουλευτού κου Σ. Φάμελλου και τέλος του βουλευτού της Ένωσης Κεντρώων κου Σαρίδη Ιωάννη.

Σήμερα ανακοινώθηκε η απόφαση στο υπ’ αριθμ. 1586/8-5-2018 ΦΕΚ, σύμφωνα με την οποία έχει εξαιρεθεί ο κλάδος μας τελικά από την παράλογη αυτή υποχρέωση. (σας επισυνάπτουμε την απόφαση). ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΙΤΕ Η ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΔ: 56.29.20.04 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ (ΚΥΛΙΚΕΙΑ).

Στην ιστοσελίδα του Σωματείου μας μπορούν όλα τα μέλη του Σωματείου των Κυλικειαρχών και κάθε ενδιαφερόμενος να δει την απόφαση αυτή στην κατηγορία Νομοθεσία – Υπουργικές Αποφάσεις.


Σχολιάστε εδώ