ΠΣΕΠ-ΥΠΠΟ – 24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ την Παρασκευή 11/05/2018, συγκέντρωση και πορεία στις 13:00 στα Προπύλαια

ΠΣΕΠ-ΥΠΠΟ – 24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ την Παρασκευή 11/05/2018, συγκέντρωση και πορεία στις 13:00 στα Προπύλαια

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠ.ΠΟ.

Όλοι στην 24ωρη Απεργία την Παρασκευή 11 Μάη και στη συγκέντρωση και πορεία στις 13:00 στα Προπύλαια.

 Προσυγκέντρωση Σωματείου στις 12:00 στο ΕΚΑ (Μάρνης & Γ’ Σεπτεμβρίου Αθήνα)

Η Παρασκευή 11/5 είναι μέρα αγώνα και συντονισμού των συμβασιούχων και ελαστικά εργαζoμένων του Δημοσίου. Ημέρα συντονισμού με τους μόνιμους και ΙΔΑΧ συναδέλφους για τη διεκδίκηση του δικαιώματος της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους. Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας και πανελλαδική συγκέντρωση στις 13:00 στα Προπύλαια για το θέμα των ελαστικών σχέσεων εργασίας (αναπληρωτές, συμβασιούχοι κ.λπ.) στο Δημόσιο, ύστερα από σχετική απόφαση της σύσκεψης των Ομοσπονδιών, που έγινε στις 30 του Απρίλη στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μια σύσκεψη στην οποία το Σωματείο μας παρενέβη δυναμικά ώστε να συμβάλει αποφασιστικά στο αποτέλεσμα και στο πλαίσιο διεκδίκησης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο καπιταλιστικής διαχείρισης της πολιτικής λιτότητας που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Η ανάπτυξη, την οποία κυβέρνηση και δανειστές ευαγγελίζονται για την επόμενη μέρα, είναι ανάπτυξη για τους λίγους και λιτότητα για τους πολλούς. Δε δείχνει σημάδια αμφισβήτησης της πολιτικής παγώματος των προσλήψεων και αποκατάστασης των σταθερών σχέσεων εργασίας, συνεχίζει εντατικά τις ιδιωτικοποιήσεις και την παράδοση δημόσιων αγαθών στο κεφάλαιο, δείχνει τις διαθέσεις της με την πρόσφατη απόπειρα συρρίκνωσης του ανθυγιεινού επιδόματος. Μόνο με μετωπικό, οργανωμένο απεργιακό αγώνα μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Με ένα δυνατό, μαζικό και συντονισμένο κίνημα συμβασιούχων που θα απαιτήσει την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Η μαζική μας συμμετοχή στη συγκέντρωση της 11ης Μάη είναι πολύ σημαντική, σαν ένα μεγάλο βήμα για την κλιμάκωση του αγώνα μας. Να πορευτούμε όλοι μαζί στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ώστε να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση άμεση λύση στα προβλήματά μας, διεκδικώντας:

–           Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

–           Μαζικές προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

–           Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων σε καθαριότητα, φύλαξη και έργα. Άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των ΙΔΟΧ εργαζομένων με τους μόνιμους και ΙΔΑΧ συναδέλφους. Άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους ΙΔΟΧ του ΥΠ.ΠΟ.Α που το δικαιούνται.

 

Σας καλούμε όλους στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Παρασκευή 11 Μάη (9:00) στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και στην προσυγκέντρωση του Σωματείου μας στις 12:00 στο ίδιο μέρος. Προκηρύσσουμε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 11 Μάη, για τη διευκόλυνση συμμετοχής στην απεργιακή ημέρα δράσης ενάντια στην ελαστική εργασία και τη συγκέντρωση όσων συναδέλφων δεν μπορέσουν να λάβουν μέρος στην Συνέλευση.

 

Όλοι στον αγώνα, ενάντια στην ομηρεία,  για μόνιμη και σταθερή δουλειά!


Σχολιάστε εδώ