«Ναι» βουλευτών της ΝΔ και της ΔΗΣΥ στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια!

«Ναι» βουλευτών της ΝΔ και της ΔΗΣΥ στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια!

Προσχώρησαν στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στο φύλλο της περασμένης Κυριακής, ρήγματα σε Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη και γκρίνιες στο εσωτερικό τους προκαλεί το ζήτημα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, καθώς βουλευτές των δύο κομμάτων πρόκειται να υπερψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση ενόψει της ονομαστικής ψηφοφορίας που πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια σήμερα το μεσημέρι.


Την αρχή έκανε χθές η Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία πήρε ανοικτά θέση από το βήμα της Βουλής υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ενώ ακολούθησε o βουλευτής των ΑΝΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλος. Ο οποίος, αναφερόμενος στην ομιλία της Κεφαλογιάννη, έμεινε εμβρόντητος ακούγοντας την ομιλία της την οποία και θα μπορούσε, όπως δήλωσε, να την δανειστεί, να την αντιγράψει και να αναφερθεί μόνο σε αυτή και σε τίποτε άλλο.


Από τη Νέα Δημοκρατία υπέρ αναμένεται ακόμη να ψηφίσουν στην Ολομέλεια οι Ντ. Μπακογιάννη, Θ. Φορτσάκης, Ι. Φωτήλας και Ν. Κεραμέως, οι οποίοι στο παρασκήνιο δέχονται τα «πυρά» άλλων βουλευτών της παράταξης, που εκφράζουν πιο συντηρητικές θέσεις και απόψεις.

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη η διάσταση απόψεων λίγο έλειψε να πάρει τη μορφή «εμφυλίου», καθώς απέναντι από τους πασοκογενείς βουλευτές που λένε «όχι» (Αρβανιτίδης, Κεφαλίδου, Κεγκέρογλου, Κωνσταντόπουλος κ.ά.) είναι ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος και υπερασπίστηκε την άποψή του, ενώ διεμήνυσε προς τους βουλευτές που του άσκησαν κριτική ότι δεν δέχεται μαθήματα αντιπολίτευσης. Θετική όσον αφορά την επίμαχη διάταξη εμφανίσθηκε και η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Τελικά όλα δείχνουν πως επικράτησε η θέση του κ. Βενιζέλου και θα υπερψηφίσουν το άρθρο 8 αφο΄λυ προηγήθηκε σφορδή “μάχη” με τον βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Στο μεταξύ, οι αντιδράσεις που είχαν σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν, αν και ορισμένοι δείχνουν να έχουν αλλάξει στάση και φέρονται διατεθειμένοι να το υπερψηφίσουν. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Δ. Βέττα, ο οποίος μιλώντας στην Επιτροπή είπε:

«Είχα τον προβληματισμό μου για το ότι η Πολιτεία ήθελε λίγο χρόνο για να μπορέσει να προετοιμαστεί. Σας έστειλα χθες μέσω e-mail πρόταση για την αλλαγή της θέσης των υποψηφίων αναδόχων. Ο προβληματισμός μου αρχίζει και σταματάει στο εξής: Θα βαδίσω στη μέση γιατί το κάνατε κι εσείς! Έγινε μερικώς αποδεκτή η πρότασή μου! Κάνω άρση των επιφυλάξεών μου και βάζω άνω τελεία. Το χειριστήκατε εξαιρετικά, ακούσατε, βάλατε μέσα στο νομοσχέδιο απόψεις πολλές, γιατί αυτή είναι η ουσία του πράγματος». Σύμφωνα δε με ασφαλείς πληροφορίες, προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο Γ. Ντζιμάνης.

Υπέρ θα ψηφίσουν οι έξι βουλευτές του Ποταμιού και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες τον Θ. Παπαχριστόπουλο θα ακολουθήσει και ο Κ. Ζουράρις, παρότι η επίσημη θέση του κόμματος είναι αρνητική. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο εισηγητής του κόμματος στην Επιτροπή Γ. Λαζαρίδης: «Η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια μάς βρίσκει αντίθετους. Είμαστε λαός με παραδόσεις και αξίες. Σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά εμείς διατυπώνουμε την αντίθεσή μας στη διάταξη». «Δεν μπορούμε να θαυμάζουμε τους πίνακες του Τσαρούχη, να καμαρώνουμε για τη μουσική του Χατζιδάκι ή τους στίχους του Ρίτσου και να μην τους αναγνωρίζουμε το ανθρώπινο αυτό δικαίωμα», αντέτεινε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Κατά θα ψηφίσουν η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» θα δηλώσει το ΚΚΕ.

 


Σχολιάστε εδώ