Τσίπρας: Έργο ύψιστης γεωπολιτικής σημασίας ο EastMed (βίντεο)

Τσίπρας: Έργο ύψιστης γεωπολιτικής σημασίας ο EastMed (βίντεο)

Κοινές δηλώσεις με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στο πλαίσιο της 4ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. O Πρωθυπουργός σημείωσε ότι λαμβάνει σάρκα και οστά μία στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας έργο ύψιστης γεωπολιτικής σημασίας τον αγωγό EastMed.

«Φεύγω περισσότερο αισιόδοξος από όσο  ήρθα» είπε κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Έλληνας πρωθυπουργός και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων «πως  η επόμενη συνάντηση θα γίνει στο Ισραήλ, σε ένα μέρος που όπως μας είπε ο Μπέντζαμιν είναι καινοτόμο- και θέλουμε να ακολουθήσουμε τα βήματα του Ισραήλ στην καινοτομία».

 O Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Άγκυρα οφείλει να σέβεται τα δικαιώματα των γειτόνων της στη βάση των διεθνών συνθηκών «και αυτό εκφράζει και τους τρεις μας».

Ο Πρωθυπουργός έδωσε μεγάλη σημασία στο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Eurasia Interconnect, ενώ επέμεινε για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών, με στόχο να καταστεί θάλασσα ειρήνης η Μεσόγειος εκφράζοντας την ανησυχία του στους ηγέτες της Κύπρου και του Ισραήλ για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Μήνυμα στην Τουρκία

Οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτόνων της, όπως αυτά πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο…

 

 


Σχολιάστε εδώ