Επίσκεψη με σημασία του Καραμανλή στη Θράκη

Επίσκεψη με σημασία του Καραμανλή στη Θράκη

Υψηλού εθνικού συμβολισμού είναι η τρι­ήμερη επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στη Θράκη, καθώς πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, με τις ελληνοτουρ­κικές σχέσεις να διέρχονται περίοδο παρατεταμένης έντασης και ανοιχτό ανά πάσα στιγμή το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου». Δεν είναι μόνο οι συνεχείς προ­κλήσεις της Άγκυρας αλλά και τα ύποπτα παιχνίδια που παίζει ο Τ. Ερντογάν με μοχλό τους εγκάθετους που έχει στους κόλπους της μειονότητας.

Υπάρχει επίσης το ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που εξακολουθούν να κρατούνται στις τουρκικές φυλακές χωρίς να τους έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες και να οδηγηθούν στα δικαστήρια. Την ίδια στιγμή έχουμε σημα­ντική αύξηση των προσφυγικών ροών από την πλευρά του Έβρου. Κάτι που εντάσσεται στα σχέδια του Τ. Ερντογάν, με σκοπό να οξύνει περαιτέρω την ήδη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας με τους πρόσφυγες.

Με την παρουσία του στην περιοχή ο πρώην πρωθυπουργός δεν επιθυμεί απλά να υπογραμμίσει το ενδιαφέρον του, αλλά ταυτόχρονα να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για τη δεσπόζουσα θέση που κατέχει η Θράκη για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους τρεις νομούς (Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος) η Νέα Δημοκρατία έχει μόνο έναν βουλευτή, τον Τ. Δημοσχάκη στον Έβρο, ενώ στη Ροδόπη και οι τρεις βουλευτές είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.


Σχολιάστε εδώ